Browser verdwijnt, apps gaan komen

De hoogtijdagen van de browser(s) zijn voorbij. Weinig mensen hebben in de gaten dat het fenomeen Browser steeds minder gebruikt gaat worden. Natuurlijk zal een browser altijd bestaan voor specifieke doeleinden, zoals het gebruik van GoogleApps, SharePoint of binnenkort MS Office.Het afgelopen jaar werd al duidelijk dat veel zaken, die je normaliter afhandelt via de browser, nu via apps gebeuren.

SmartPhone en iPad

De opkomst van de SmartPhone en de Tablets (iPad) maken duidelijk dat mensen nu via apps zaken afhandelen. Lezen van nieuws van Nu.nl kan via een App, een up-to-date weerbericht kan via een app worden opgehaald, het updaten van je website zal via een app gaan verlopen, samenwerken zal steeds vaker met een app geschieden (kijk naar Yammer), etc.

Communities

Grote bedrijven merken ook dat hun corporate site steeds minder bezocht worden en zoeken naar andere middelen om hun boodschap te tonen. Natuurlijk via Social Media, maar ook op eigen gecreĆ«erde communities (denk aan TeamLink van Amstel). Het is een kwestie van tijd dat ook deze communities via een app beschikbaar zijn.

Het Web is dood

In de volgend overzicht wordt ook duidelijk gemaakt dat browsen (Web) in verhouding een enorm opdonder heeft gekregen. Er zal steeds meer gedaan via het kanaal Internet.
Dit overzicht komt uit de bekende post "The Web Is Dead, Long Live The Internet" van augustus 2010 (Wired). De portie Web zal nog sneller opgegeten worden in 2011 door de opkomst van Apps!


gerelateerde blogs met thumbnail

Wat me opvalt is dat nieuwsgroepen gebruik gewoon zo goed als 0% is. Terwijl er volgens mij toch nog behoorlijk veel gebruik van wordt gemaakt. En e-mail zullen we binnenkort ook wel niet meer gebruiken.