Augmented Reality via contactlens?

Hoe snel kan het gaan? Er worden nu al contactlenzen ontwikkeld die in de nabije toekomst ook gebruikt kunnen worden om Augmented Vision toe te passen (Augmented Reality vanuit eigen gezichtspunt) zonder bril. Op dit moment worden deze contactlenzen gebruikt om het glucose-level te meten van mensen met diabetes. Deze contactlenzen kunnen al twee kleuren gebruiken (rood en blauw LED). Door het dragen van deze contactlenzen kun je straks in een supermarkt allerlei aanbiedingen 'in de lucht zien'. Dat zou er ongeveer uitzien als de filmpjes van Keiichi Matsuda.

Toekomst

Het is nog moeilijk aan te geven, wanneer deze technologie ver genoeg is gevorderd om toe te passen. In Zwitserland is afgelopen september al begonnen met het ontwikkelen van deze smartlens.

Als je deze trends verder doortrekt, zul je straks ook een klein oortje gaan krijgen die Augmented Audio kan toepassen. Met een klein zendertje zou je dan kunnen bellen. Via Augmented Vision zou je dan op je virtuele mobiel een nummer kunnen opzoeken en bellen.

Dream on...

Lees meer op: Smart Contact Lenses.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ja.. gaat wel wat ver he. Wordt je toch helemaal gek van om die reclame overal zo te zien.

gravatar

Misschien kun je het ook we uitzetten :-)

Dat zou mooi zijn, anders zou ik toch sterk overwegen om me ogen een keer te laten laseren. :-)