Technologie Trends 2011

Zonder het echt in de gaten gehad te hebben is er op de technologie-front veel gebeurd in 2010. De doorbraak van de SmartPhone, E-readers en tables is een feit. Dit is ongelooflijk snel gegaan. Normaliter heeft de acceptatie van een nieuw product een veel langere tijd nodig.

Een grote tegenvaller voor de retailers is 3D-televisie. Hier hadden ze veel meer sales verwacht. Echter, hier is nog het klassieke probleem aanwezig: te duur (3D-TV, 3D-DVD speler en 3D-films) en te weinig aanbod (films). Ik vind het dragen van een bril ook nog een probleem.

2011

In 2011 kun je verwachten dat doorgepakt gaat worden op bovenstaande trends en mogelijkheden. De tablet en SmartPhone zullen de PC en laptop gaan vervangen en TV zal verder uitgebreid worden met Cloud Gaming en Video Calling (via het Internet). Een andere trend, die al door velen is gezien is de teloorgang van het web. Webpagina's en websites zullen verdwijnen en vervangen worden door apps.

SEO sterft uit

Ook zul je je eigen vrienden steeds meer gebruiken om te zoeken en te vinden (Social Search). Dit zal consequenties gaan hebben voor de standaard SEO. In mijn overtuiging zal SEO, zoals we dat nu kennen, over 3-4 jaar uitgestorven zijn. Het is niet meer mogelijk om via SEO de zoekresultaten te verbeteren. De zoekmachines zullen slim genoeg zijn om de context van het verhaal te begrijpen en de populariteit te bepalen aan de hand van sociale factoren. Social SEO is het nieuwe SEO.

Technologie in 2011

Nog meer technologie trends voor het jaar 2011 staan in de volgende presentatie beschreven:


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik verwacht ook nog wel dat de desktop meer richting Cloud zal gaan. Zeker in de zakelijke markt is deze verschuiving al in gang gezet.

En applicaties hetzelfde. Microsoft is aardig bezig met z'n windows Azure omgeving.