Omgekeerd plaatjes zoeken

Stel: je hebt een mooie infographic gemaakt en bent hier lange tijd mee bezig geweest. Je schrijft een goede blog en koppelt deze infographic om je blog compleet te maken. Na een paar weken zie je overal posts verschijnen met jouw infographic; vaak met een andere naam en gehost op een andere server. Aangezien er copyright op jouw infographic zit, wil je weten wie allemaal jouw infographic zonder toestemming gebruikt. Met Google zal je dit niet lukken. Je zult namelijk omgekeerd moeten zoeken: zoeken op een plaatje dat jezelf al hebt.

TinEye

TinEye is zo'n omgekeerde zoekmachine. Met TinEye kun je een plaatje uploaden of refereren naar de URL van een plaatje. Daarna zal TinEye een overzicht geven van alle webpagina's waar je plaatje wordt gebruikt. Handig!


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik heb zojuist meerdere afbeeldingen geprobeerd. Zowel foto's als logo's waarvan ik weet dat ze op meerdere locaties op het internet staan. Hij vond er geen een. Ergens wel lochies, hoe kan je nou een database hebben van alle foto's op het internet. Het vergelijken zou dagen kosten.