Internet trends 2011

Het is december en veel blogs worden geschreven over de trends in 2011. Voor mijzelf niet zo belangrijk op dit moment. De blogs die ik lees over deze trends gaan meestal over open deuren; zaken die al lang bekend zijn en met een beetje logica voorspeld kunnen worden. Het wordt nog meer Social Media, nog meer mobile, nog persoonlijker, etc. Wow. Dat hadden we zelf niet kunnen voorspellen. Beter vind ik het als ik word getriggerd om na te denken over wat zou kunnen gebeuren. Hoe herken je trends en hoe kun je de vergelijking maken met eerdere trends uit het verleden.

Toekomst voorspellen

Dat de toekomst lastig te voorspellen is, kun je halen uit de volgende voorspellingen:
  • "Radio has no future" voorspelt door Sir William Thomson in 1897
  • "Two years from now spam will be solved" voorspelt door Bill Gates in 2004
  • "Nuclear-powered vacuum cleaners will probably be a reality within 10 years" voorspelt door een directeur van een stofzuigerbedrijf in 1955

Bepaal zelf de trends

Een goede blog of presentatie zal je extra informatie geven om zelf de conclusies te bepalen over de toekomst. In onderstaande fantastische presentatie wordt genoeg informatie gegeven om zelf de conclusies te kunnen trekken over 3D-printing (komt snel beschikbaar in onze huishoudens), browsers en augmented reality en het spanningsveld tussen het sluiten van het web (apps) en het meer transparant houden (privacy en legal) hiervan. Kijk ook naar de 3 ingesloten YouTube-filmpjes (erg interessant).

Wat zijn volgens jou de trends voor de komende 3-5 jaar?


gerelateerde blogs met thumbnail