Web Design Trends 2010

Een goed web design is belangrijk voor je business. Hoe beter het design, hoe meer vertrouwen een bezoeker heeft in jouw product of service. Ook belangrijk is dat mensen je merk onthouden; je site moet op bepaalde punten opvallen. Wat zijn de trends op web design gebied voor 2010 geweest?

Grote headers en logo's

Het moet meteen duidelijk zijn van wie de website is. Een grote header en logo maken dit duidelijk. Branding van je site wordt steeds belangrijker, omdat de tijd die een bezoeker op een pagina besteed steeds minder wordt. Goede voorbeelden zijn de Premium WordPress templates:
Grote headers en logo's zijn een trend, mede doordat duidelijk wordt dat het aantal hyperlinks op een pagina ook verminderd moet en kan worden.

Sketch en handgetekende designs

Ik zie deze trend de laatste maanden steeds vaker. In plaats van foto's worden sketches getoond.

Andere typografie

Dit is een hele mooie trend. Eindelijk andere lettertypes. Vroeger werden hier vaak plaatjes voor gebruikt, omdat anders de lettertypes niet goed werden weergegeven. Tegenwoordig kan dit prima, zonder dat dit leidt tot slechte SEO. Ik gebruik sinds juni andere lettertypes voor de H1.

Minimalistisch ontwerp

Het aantal links moet beperkt worden. Een bezoeker moet snel kunnen zien wat er gedaan kan worden op een webpagina. Weg met de overbodige plaatjes en teksten. Zeker bij landingspagina's moet dit goed zijn uitgewerkt.


gerelateerde blogs met thumbnail