Qwiki zoekmachine

Afgelopen weekend keek ik samen met mijn zoon naar Wall-E. Wall-E speelt zich af in de 28e eeuw. De aarde is niet meer bewoonbaar en een grote groep mensen wacht in een ruinteschip tot het moment daar is om weer terug te komen. Op een gegeven ogenblik is de aarde weer bewoonbaar en wordt de teruggang naar de aarde in gang gezet. De kapitein van het ruimteschip is echter onbekend met de termen Aarde, Zee en Water en vraagt hierover informatie aan zijn computersysteem.

 "Definieer Aarde" geeft de kapitein een visueel overzicht van wat de aarde is. Het zoekresultaat wordt een samensmelting van visuele en gesproken informatie. Dit is de nieuwe manier van zoeken volgens Qwiki.

Qwiki
Qwiki demonstreert hun nieuwe zoekmachine met behulp van deze scene uit Wall-E. Hierdoor is in 1 slag duidelijk, wat hun nieuwe zoekmachine inhoudt. Daarna wordt in een demo duidelijk gemaakt, dat we geen 700 jaar hoeven te wachten op deze interface. Elk willekeurig ingevoerde zoekterm geeft een visueel overzicht; het is alsof je TV aan het kijken bent. Daarnaast is het mogelijk om interactie te hebben met deze visuele zoekmachine. Hierdoor kun je makkelijk inzoomen op bepaalde informatie.

Qwiki at TechCrunch Disrupt from Qwiki on Vimeo.

Op dit moment is Qwiki nog in Alpha en beschikbaar voor een selecte groep mensen. Ook is Qwiki erg Engelstalig geori├źnteerd.


gerelateerde blogs met thumbnail
gravatar

Binnen 1 dag heb je de beschikking over een Alpha-account. Het is mooi om te zien hoe een zoekmachine ook visueel kan werken!