Kinect en Minority Report

Met de komst van Microsoft Kinext voor de Xbox wordt duidelijk dat de toekomst, zoals eerder in de film Minority Report wordt getoond, dichterbij is dan we voorheen dachten. In Minority Report was het namelijk mogelijk om met de handen een computer te bedienen. De rol van de muis lijkt uitgespeeld. Als dit de nieuwe manier van communiceren is met de PC, dan zal dit ook effectievere, logischere interfaces gaan geven.

Labs

Er zijn al veel organisaties waar deze nieuwe mogelijkheden worden getest. Het volgende voorbeeld laat zien hoe je met behulp van je handen een vogel kunt nabootsen:

Ook kun je 2 Kinects gebruiken en hiermee extra detail krijgen in je bewegingen. Het is zelfs mogelijk om een robot van afstand aan te sturen. Operaties op afstand lijken dan ook een kwestie van tijd. Ik weet dat dit al eens gebeurd is, maar nu kan het ook main-stream worden:

Nog leuker wordt het als je met de handen Windows7 kunt aansturen:


Volgens Gartner zal het nog minimaal 10 jaar duren voordat dit soort interfaces onze huiskamer gaan bereiken. Na het zien van deze demo's ben ik er van overtuigd dat dit veel sneller kan.


gerelateerde blogs met thumbnail

We gaan Microsoft's Kinext volgende week kopen, lijkt me een erg leuke uitbreiding voor de Xbox360.

Leuke hacks, ik wist niet eens dat dat kon, nadat ik dit artikel tegenkwam heb ik even gezocht en kwam erachter dat je op http://www.kinecthacks.nl nog veel meer video's hebt staan. misschien dat er nog meer liefhebbers zijn zoals ik nu.