Intranet trends 2011

Een interessant onderzoek over intranet uit Amerika laat zien dat intranet volwassen aan het worden is. Dit onderzoek is gedaan onder 145 organisaties. De doelstellingen voor intranet zijn natuurlijk anders dan voor het kanaal Internet.Welke zaken beĆÆnvloeden het intranet het meest in 2010 en 2011? En is jouw intranet al zo ver?

Trends

Uit dit onderzoek komen de volgende trends:
  • Het intranet wordt door medewerkers gezien als eerste stap om bij informatie, applicaties, tools en diensten op te zoeken die nodig zijn om hun werk te doen. 
  • Het is mogelijk om als team samen te werken op het intranet (afdeling en/of project).
  • Op het intranet kan real-time gecommuniceerd worden (messenger of micro-blogging)
  • Het intranet is voorbereid op het nieuwe werken en is plaats-onafhankelijk.
    90% geeft aan dat het technisch mogelijk is om intranet vanuit huis te benaderen is. Ook wordt al vaak aandacht besteed aan het mobiele kanaals
  • Mens-georiĆ«nteerd; het is mogelijk om interactie te hebben op het intranet via commentaar, sociale netwerken en communities.
De manager intranet staat voor een grote uitdaging: hoe gaan we social media toepassen? Wat opvalt is dat veel senior managers wel een eigen blog op het intranet hebben, maar geen commentaar dulden op deze blogs. Het is eenrichtingsverkeer. Het hoger management moet het goede voorbeeld geven en voorop lopen op deze trends. Maak zo veel mogelijk zaken transparant en gebruik de input van je medewerkers. 


Meer informatie over deze intranet trends.


gerelateerde blogs met thumbnail