FaceBook vs 'Google Me'

De geruchten gaan al lange tijd de ronde: Google zou bezig zijn met het opzetten van een Sociaal platform, dat de strijd aan moet gaan met FaceBook. Ook de naam is al bekend: Google Me. Wat afgelopen maand is opgevallen, is dat Google de strijd al is begonnen. Het is namelijk niet meer mogelijk om in FaceBook contacten uit je GMail account te halen.

Strijd

Google wilde namelijk ook de gegevens andersom binnenhalen: FaceBook gegevens importeren in je Google accounts. Hierop heeft FaceBook nog niet gereageerd en heeft Google besloten om andersom ook een blokkade in te stellen. Daarnaast heeft Google in september Plannr overgenomen.Sinds 6 november staat deze website 'op zwart'. Alle accounts zijn verwijderd en de oprichters geven aan hun product de komende maander verder te ontwikkelen op een andere plek (Google).

De CEO van Google, Eric Schmidt, heeft de naam ook al bevestigd in september. Het is wachten op wat Google Me precies inhoudt. Het lijkt er wel op dat Google een andere strategie gaat toepassen. In plaats van 1 single entity te gebruiken (social FaceBook), wil Google haar sociale elementen door allerlei websites laten verlopen. Dat doet me meteen denken aan Orkut, Google Buzz en Google Wave. Dit laatste is perfect om in websites te integreren, maar is vorig jaar jammerlijk mislukt (Google Wave is dood).

Ik denk en verwacht wel dat Google deze nieuwe variant Google Me snel zal verschijnen. FaceBook groeit snel en elke dag dat je wacht, wordt het moeilijker om de strijd te winnen.


gerelateerde blogs met thumbnail