Top: Meubeltrack.nl

Zoeken naar de juiste bank of kast is een gehannes. Natuurlijk kun je weerd die ene kast kopen bij de IKEA, maar er zijn nog veel meer woonwinkels met mooie meubelen. Twee jaar geleden schreef ik er al een blog over met de mysterieuze titel Catalogi metadata woonboulevards. In deze blog schreef ik over mijn frustraties om een nieuwe kast voor de woonkamer te vinden. Ik weet ongeveer hoe de kast er uit moet zijn, hoe lang en breed deze moet zijn en de prijsrange. Toch kost het veel tijd om de juiste kast te kunnen vinden (hij is er trouwens nog steeds niet). Ik hoopte en verwachtte dat binnen 3 jaar de meubelbranche zo ver zou zijn, dat door middel van metadata gezocht en gefilterd kon worden op deze informatie.

Meubeltrack.nl

En inderdaad: de eerste stap is gezet. Er is een website die aan de hand van filters je begeleidt naar de juiste kast, bank, stoel of tafel. Op Meubeltrack.nl kun je gemakkelijk iets vinden. Je kunt geen prijsvergelijkingen doen tussen de verschillende aanbieders.

Natuurlijk doen nog niet alle (grote) meubelfabrikanten mee, maar dit is een kwestie van tijd. Toch doen al 6-7 grote aanbieders mee, zoals Sanders, Montel, Woonexpress en Natuzzi. Nu is het nog wachten totdat elke aanbieder online de info via metadata doorgeeft, zodat het mogelijk is alle producten te filteren en te vergelijken.


gerelateerde blogs met thumbnail