Social Media is een spel

Social Media wordt door de meeste mensen nog niet gebruikt zoals het gebruikt zou moeten worden. Kijk eens naar de groep 12-16 jaar, die toch zouden moeten weten hoe Social Media gebruikt moet worden. Integendeel. Hier is Social Media een "status-ding". Hoe meer vrienden, hoe hoger je status. Het is een spel: wie de meeste vrienden heeft, wint. Het is absoluut normaal om meer dan 500 vrienden te hebben. Met minimaal 90% heb je nog nooit een fatsoenlijk gesprek gehad. Ontvrienden is nog niet het geval bij deze groep.

LinkedIn en Twitter

Ook op LinkedIn zie je personen met 500+ connecties. Dat is natuurlijk ook niet meer te behappen. Waarom doen mensen dit dan toch? Op Twitter gebeurt hetzelfde en ik moet toegeven dat ik mezelf ook hier heb laten meeslepen. Ik heb bijna 1000 volgers en ik volg 900 Twitteraars. Het is voor mij niet meer mogelijk om alle Tweets van deze personen te lezen. Ik merk het ook bij mijn volgers: het kleine percentage dat klikt op een link van 1 van mijn tweets, geeft aan dat maximaal 1% van mijn volgers deze Tweet lezen. Logisch, want ook zij hebben dit soort aantallen op hun profiel staan.

Wordt het niet eens tijd om Social Media te gebruiken, zoals het bedoelt is?


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik kan me voorstellen dat kinderen zoveel mogelijk volgers willen. Ze zijn ook nog wel erg jong.

Ik ben het met je eens dat social media beter gebruikt zou moeten worden.

Waarom moet je iemand in "real life" gesproken hebben om om te nemen in je virtuale netwerk. Volgens mij gaat het erom bij sociale digitale netwerken dat je via betrouwbare bronnen informatie kunt onsluiten.

gravatar

@Anoniem Als dat inderdaad je doel is, dan is het prima. Bij de jeugd zie je toch de tendens om zo veel (!) mogelijk connecties te krijgen (zonder doel).