SEO tools

In de afgelopen jaren gebruik ik verschillende tools om mijn SEO te verbeteren. Zonder deze tools lukt het ook wel, maar kost het veel meer tijd. Het mooie van de meeste tools is dat je ze kunt uitproberen. Nog mooier: sommige tools zijn gratis.

SEO factoren

Google Ranking Factors
Dit is geen tool, maar een belangrijke pagina om te bepalen, welke SEO factoren belangrijk zijn. De belangrijkheid van SEO factoren zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Op deze pagina kun je de meest actuele stand zien van de bekende 200 SEO-parameters. Een must!

Tools

W3C HTML Validator
Het begint allemaal met goede HTML. Slechte HTML wordt zelfs niet geaccepteerd door de bekende zoekmachines. HTML moet voldoen aan de W3C-standaarden. Met dit tool kun je de fouten uit de pagina halen. Daarnaast is het belangrijk om zo veel mogelijk de content gescheiden te houden van de opmaak. Hierdoor is de HTML cleaner en zal deze beter gespiderd kunnen worden. Ook biedt W3C een CSS Validator aan.

WebCEO
Met WebCEO kun je achterhalen welke keywords en zinnen bezoekers naar je website zullen trekken. Ook kun je webpagina's optimaliseren. WebCEO heeft ook een betaalde versie, maar de gratis versie is voor de amateur-SEO-gebruiker meer dan voldoende.


Hittail
Hittail kun je 60 dagen gratis gebruiken en vertelt welke keywords jouw bezoekers gebruiken om jouw website te vinden. Hierdoor is het mogelijk om een analyse te maken hoe en waar vandaan bezoekers op je website belanden. Ook krijg je suggesties over hoe je je eigen site moet optimaliseren.


gerelateerde blogs met thumbnail

Qua ranking factors ben ik meer fan van de lijst op SEOmoz: overzichtelijker en onderbouwing door een groter aantal mensen (die oko nog zeer deskundig acht). In die lijst staat trouwens ook html-validatie op 'very minimal importance' ;).

Zal die andere tools eens bekijken, was ze alweer vergeten, thnx. Zijn dit de enige tools die je gebruikt, of vind je dit de meest nuttige?

gravatar

SEOQuake (Chrome Extensie) is ook erg goed

Bedankt voor de tips! Ik probeer web CEO nu, ben wel benieuwd of het wat toevoegt.