Gratis sms-en

Dat kan tegenwoordig voor (bijna) alle smart-telefoons. Je zult dan wel een Internet-abonnement moeten hebben of toegang tot Wifi.WhatsApp is een applicatie die gratis sms-en mogelijk maakt. Al veel langer bekend in de BlackBerry en iPhone wereld, maar Android en Symbian vielen hier nog buiten en ja, wat heb je aan een applicatie als je niet iedereen kunt bereiken. Sinds kort is er een publieke Bèta versie beschikbaar voor Android- en Symbian-telefoons.

Echt gratis?

Ja. Wel zul je over een jaar moeten gaan betalen voor deze service (minder dan $2 per jaar); de kosten van dit abonnement heb je er waarschijnlijk al binnen een week uit (sommigen in 1 dag!).

Ik heb zelf de Android-app geïnstalleerd en het doet precies wat het doen moet. Ik heb begrepen dat iPhone en BB-gebruikers nog meer mogelijkheden hebben, maar deze zullen -naar verwachting- ook aanwezig zijn in de officiële versie van Android en Symbian. Het is dan namelijk ook mogelijk om ook foto's en video mee te sturen. Even wachten dus.

Installatie

Het is wel noodzakelijk om je Task Killer (als je deze zelf hebt geïnstalleerd) even te de-installeren voordat je Whatsapp kunt installeren. Daarna kun je de Task Killer er weer gewoon opzetten.

Daarna zal Whatsapp iedereen die in je telefoon staat vermeld en ook Whatsapp draaien automatisch toevoegen. Je kunt ook meteen zien of iemand beschikbaar is (status). SMS-en gaat hetzelfde als je gewend bent.

Lees ook: SMS is retro.


gerelateerde blogs met thumbnail

Eigelijk is dit dus twitteren, maar dan naar 1 persoon, want je stuurt je bericht niet naar een telefoonnummer, maar naar een account. Of zie ik dat verkeerd?

gravatar

Je telefoonnummer is wel je ID, alleen wordt de SMS nu over het Internet verzonden.

Bedankt voor deze info! Ga het meteen proberen!