Gratis persberichten (deel 2)

Als je een product of service gaat verkopen, wil je dat iedereen weet wat voor fantastisch product of service je in huis bent. Natuurlijk heb je een Twitter-account met een groot aantal volgers, heb je een goede website of blog met genoeg bezoekers. Toch wil je méér! Een persbericht is dan één van de oplossingen. Weinig moeite en een groot bereik. Probleem is dat je vaak moet betalen voor de bekendere nieuwsaanbieders, zoals ANP of Reuters. Ach ja, misschien is dat ook wel een beetje overdone en hoeft niet de hele wereld te weten dat je een nieuw bedrijf hebt geopend. Gelukkig kun je ook gratis persberichten versturen...

Gratis persberichten

Vorig jaar had ik ook al een blog geschreven over gratis persberichten. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die jouw persbericht GRATIS versturen (vaak Wordpress-websites). Met als resultaat:
 • Gratis backlinks (meestal dofollow). Wel in je persbericht plaatsen!
 • Linkversnelling is groot (Google merkt een enorme toename van het aantal links naar je site), waardoor je eigen site een -tijdelijke- boost krijgt
 • Meer zoekresultaten over jouw item. Als je het goed doet, kunnen de eerste 10 zoekresultaten over jouw product of service gaan, terwijl jouw site niet wordt genoemd

Welke aanbieders

Zoek maar eens op "gratis persbericht" in Google en gij zult vinden. Ik heb al wat voorwerk verricht:
 • Online Persbericht
  Geen HTML mogelijk in bericht, maar wel link naar je website (helaas NoFollow).
 • Persberichten Biz
  Wel HTML mogelijk, dofollow links.
 • EMEA Persberichten
  Geen HTML mogelijkheden. Kan wel 10 dagen duren, voordat het persbericht live staat.
 • Online Persberichten
  Wel HTML en DoFollow links mogelijk.
 • NuBericht
  Wederom een Wordpress-website. Dit betekent alle vrijheid met HTML en DoFollow links!
 • VerstuurPersbericht
  Niet in te loggen, wel HTML mogelijk, ook DoFollow links.
 • Nieuwsbank
  Persbericht komt niet op de website, maar is wel te lezen voor betalende gebruikers van Nieuwsbank
 • MijnPersbericht
  Wederom een Wordpress-variant. Alle vrijheid dus.
 • Persbericht Versturen Blogspot
  Dit is een aparte variant. Door een mail te sturen, kun je binnen 10 seconden een persbericht geplaatst krijgen. Erg netjes. Geen HTML gebruiken in je mail. Hyperlinks worden vanzelf opgepakt.
 • Zoek-start
  Een nieuwe manier om persberichten te posten
Houd er wel rekening dat het persbericht ook daadwerkelijk een persbericht is. Ga je één van deze sites spammen, dan kan een IP-ban het gevolg zijn


gerelateerde blogs met thumbnail

Waardevolle informatie. Hier kunnen we wat mee. Vooral die Wordpress diensten zijn nuttig aangezien je daar je anchor text precies zo kan ingeven als je wil.

De eerste link in je artikel werkt niet(die van "gratis persberichten").

Verder overigens een handig lijstje met websites. Weet je toevallig ook websites waar je persberichten kunt indienen die opgepikt worden door de landelijke media als ze interessant zijn?

gravatar

@Hans Ik heb de eerste link hersteld. Deze persberichten zullen ook door de landelijke pers opgepakt worden, als ze maar interessant genoeg zijn. Wil je iets meer zekerheid dan zul je bij ANP of Reuters moeten zijn. WEL betalen!

Had op de website van www.Nubericht.nl een bericht geplaatst.

Hier hebben ze het mooi geregeld met een goed uiterlijk waardoor mensen sneller verder kijken. ook is het fijn dat je alle mogelijkheden om afbeeldingen en hyperlinks te plaatsen.

Hier zal ik vaker een bericht gaan plaatsen

Hi Erwin,

De eerste link in je artikel, naar een eerder geschreven artikel over gratis persberichten, werkt nog steeds niet. In de url zit in het begin een foutje.

Succes met de zeer interessante blog, overigens!

gravatar

@Rackspace Ik heb de link aangepast.Probleempje met/door Blogger.

NB: Mooie voornaam heb je! :-)

;-) Dave Lorrez adviseert dan om in mijn rijbewijs te gaan kijken.

Maar omdat ik met linkbuilding bezig was en via deze informatieve blogartikel over 'Gratis persberichten plaatsen' enkele posten heb gedaan, deed ik het even zo. (My real name is: RG .... you know me.. :-))

Een goed persbericht is natuurlijk nieuwswaardig. Echter veel journalisten hebben de neiging om dan de URL's er uit te halen. Een manier om dit te voorkomen of te verbeteren is het bieden van extra informatie / animaties / plaatjes op de website zelf. b.v. "Lees het uitgebreide onderzoek naar marketing bureau's op de site"

Het wil ook wel lonen om nadat ze geplaatst zijn (en de link zit er niet in) even na te bellen/mailen met argumenten waarom het plaatsen van een link een meerwaarde is voor de lezers.

Het insturen van een leesbare URL verhoogt ook de kans dat je geplaatst wordt.
dus niet /blogpost/2010/11/19/blog-over-zoekmachine-optimalisatie

maar
/optimalisatie-tips

Succes!

Goed artikel. Ik schrijf nu op www.persjournaal.nl en www.verstuurpersbericht.nl regelmatig een persbericht. Maar als ik bij de laatste de paginabron bekijk, zie ik toch nowfollow...

Een heel goed artikel. Mooie websites om persberichten te schrijven en beter op te vallen op internet. Ook goed voor de website optimalisatie. Ben alleen wel bang dat een aantal websites na een paar maanden weer zijn verdwenen en al het harde werken voor niets is geweest. Zo haalde Eelco de Boer vorig jaar plots zijn artikelen website http://www.artikelpost.nl offline. Al die mensen die samen tientallen tot honderden artikelen hadden geschreven, ze waren allemaal verdwenen. Zo zonde van al je tijd! Overigens is dit ook een goede post van je: http://www.siggyvolgt.nl/2010/12/artikelen-schrijven-op-andere-sites.html

Sorry verkeerde vermelding, ik bedoelde http://www.artikelplaats.nl, de website van Eelco de Boer.

Mooie lijst met sites. Ben wel benieuwd hoe lang deze jongens online blijven. Vaak zie je dat wanneer er geen geld binnenkomt (van Adwords kun je niet leven :)), de boel weer offline gaat...

Ik ben onlangs een site gestart waar ook persberichten geplaatst kunnen worden. Er zal geen reclame zijn, en je kan onbeperkt plaatsen. Ook zal de site altijd online blijven.
Gratispersberichten.net

We gebruiken voor de PR van onze site ook de gegeven persberichten. Het brengt veel traffic en is ook goed voor SEO. Als er no andere PR sites te voorschijn komen, dan zou het fij zijn om het lijstje up te daten!

Ik ben onlangs gestart met een nieuwe website: www.gratis-persbericht.nl. zou deze ook op het lijstje kunnen, is een WordPress website.

Zeer nuttige informatie! Dankjewel.
Hopen dat alles online blijft. goeie lijst met sites. Weet jij toevallig een website waar je persberichten kunt indienen die worden overgenomen van landelijke media als ze waardevol zijn. Had er onderlaatst moeite mee.