Yammer 2.0

Yammer, een tool dat wordt gezien als Twitter voor bedrijven, heeft deze week aangekondigd om eind september met een volgende versie te komen, waarbij veel gelijkenis te vinden is met FaceBook. Naast een nieuw design met meer sociale elementen, zullen de Yammer ontwikkelaars ook toegang geven aan third-party applicaties, waardoor Yammer zich nog verder kan ontwikkelen. Yammer zal ook de mogelijkheid krijgen om events toe te voegen, threaded conversations te volgen, te abonneren op feeds van activiteiten, etc. Eigenlijk wat FaceBook nu is, maar dan met een ander look-and-feel en een andere doelgroep (binnen je bedrijf).

Enorme groei

Yammer gaat als een speer! Twee jaar geleden opgericht door de voormalige CIO van PayPal David Sacks en verdubbelt haar omzet elk kwartaal. Dit ondanks haar freemium model, waarbij de meeste functionaliteit gratis gebruikt mag worden. Ondertussen 'draait' Yammer al bij 80.000 bedrijven, waaronder 80% van de Fortune 500. Wow! Ook de concurrenten hebben geen vuist kunnen maken. Chatter (van Salesforce) heeft het geprobeerd, maar zonder succes. In juli 2010 heeft Yammer officieel 1 miljoen gebruikers.

Applicaties

De eerste set van nieuwe applicaties zullen 28 september uitgerold worden. Onbekend is wel applicaties dit zien. Aangegeven is dat de volgende functionaliteit wordt toegevoegd aan Yammer:
 • Activiteiten
  Zie wat collega's doen in de enterprise apps (in en buiten Yammer) en volg content 
 • Chat
  Met andere collega's chatten. Mogelijkheid om chat rooms te maken.
  Het wordt wel erg gezellig op de werkvloer
 • Events
  Nodig andere collega's uit om bedrijfs- of groepevents te volgen en volg hun antwoorden. Je kunt het event ook in je kalender (bijv. Outlook) plaatsen
 • Ideeën
  Probeer de beste ideeën te vinden voor je bedrijf en categoriseer deze ideeën. Werknemers kunnen stemmen op deze ideeën
 • Links
  Deel links met collega's. De link laat al een preview zien van de gelinkte informatie.
 • Polls
  Gebruik de wisdom of the crowds door snel een poll te maken en te zien wat de beste optie is voor de werknemers
 • Vragen
  Stel een vraag en vind snel antwoorden in een zoekbaar kennisdatabase
 • Taken
  Wijs een taak toe naar aanleiding van een conversatie en volg deze taak in de tijd
 • Onderwerpen
  Tag content met onderwerpen, zodat data en conversaties beter teruggevonden kunnen worden
Zoals je ziet zijn de apps anders dan bij FaceBook. Nogal logisch, aangezien Yammer de doelgroep Werk aanspreekt. Als Yammer op deze manier doorgaat, kunnen veel functionaliteiten die normaliter op intranet te vinden zijn, vervangen.


gerelateerde blogs met thumbnail