Wat is Klout?

Een week geleden schreef ik een blog over het bepalen van de autoriteit van Twitter-gebruikers. Hoe kun je bepalen of een twitteraar een autoriteit is op een bepaald gebied of alleen maar prietpraat roept? Hoe goed kun je de tweets van iemand vertrouwen? Afgelopen weekend kom ik op Internet Klout tegen die bijna precies doet wat ik in de blog van vorige week aangaf. Het enige aspect dat nog gemist wordt, is het kennisgebied van de Twitteraar.

Wat doet Klout?

Klout berekent elke week in hoeverre een Twitteraar andere twitteraars beïnvloedt. Met behulp van 25 variabelen wordt een score tussen de 0 en 100 berekend. Drie belangrijke factoren zijn True Reach, Amplification Probability en Network Influence.

True Reach (hoe groot is je publiek)

True Reach wordt bepaald door:
 • Followers
  Volgers
 • Friends
  Vrienden (ik volg, jij volgt)
 • Total Retweets
  Aantal keren ge-retweet
 • Follower/Follow Ratio
  Je dient meer volgers te hebben dan personen die je zelf volgt
 • Followed Back %
  Percentage mensen dat elkaar volgt
 • @ Mention Count
  Aantal keren dat je bent genoemd
 • List Count
  Voor mij een belangrijke pijler. Hoe vaak word je genoemd in een Twitter List?
 • List Followers Count
  Hoeveel volgers volgen deze Twitter Lists?
Hiermee kun je de True Reach bepalen via een (ingewikkelde) formule. Op dit moment is mijn True Reach 0 (N/A); waarschijnlijk omdat ik meer mensen volg dan dat ik zelf gevolgd wordt. Dit is ook de reden dat ik een hoop personen op dit moment aan het 'unfollowen' ben.

Amplification Probability (Actie)

Hoe groot is de kans dat er een actie komt op jouw tweet? Parameters die gebruikt worden zijn:
 • Unique Retweeters
  Unieke personen die retweeten. Hoe meer, hoe beter
 • Unique Messages Retweeted
  Aantal tweets die geretweet zijn
 • Follower Retweet %
  Percentage van volgers die retweeten
 • Unique @ Senders
 • Follower Mention %
 • Inbound Messages Per Outbound Message
 • Update Count
  Aantal keer dat je tweet
Je merkt dat Klout niet over 1 nacht ijs gaat.

Network Influence (Invloed)

Hoeveel invloed heb je op je netwerk? Elke keer dat een persoon een tweet retweet, noemt (@mentions) of volgt is een teken van autoriteit en kwaliteit van je content. Hierbij worden weer andere factoren gemeten:
 • List inclusions
  Hoe vaak kom je voor in een Twitter List?
 • Follower/Follow Ratio
  Hier moet ik zelf wat aan doen? ;-)
 • Followed Back %
  Hoeveel % van de personen die jij volgt, volgt ook terug.
 • Unique Senders
 • Unique Retweeters
  Hoeveel verschillende mensen hebben dit gedaan?
 • Influence of Followers
  Een belangrijke! Hoeveel invloed hebben de personen die jou volgen?
 • Influence of Retweeters and Mentioners
  Invloed (Klout score) van mensen die retweeten of noemen
Super! Ik gebruik zelf HootSuite als Twitter-applicatie en hier wordt de Klout-score ook gebruikt.

Mijn Klout score vandaag is:


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik denk dat ik toch maar mijn twitter tactiek aan ga passen. Kloutscore van 6. Gelukkig geeft klout ook echt inzicht in wat voor een soort twitteraar je bent. Dat geeft me wel een idee wat ik fout doe.

Leuke reactie van kooday.

Ik denk dat Kloot je inderdaad een goed inzicht kan geven hoe je zelf meer uit Twitter kan halen

Op mijn blog, een artikel over mijn eigen klout-score:
http://t.co/BJjXe3e