Local SEO: zoekmachine optimalisatie voor je woonplaats

Voor veel kleinere bedrijven is het alleen maar nodig om Local SEO toe te passen. Ze willen alleen maar gevonden worden op lokaal niveau. Ik heb het dan over de nagelstylistes, advocaten, makelaars, podotherapeuten, kappers, etc. Vaak is een zoekterm gekoppeld aan de plaatsnaam. Natuurlijk kun je hier rekening mee houden op de website, door de plaatsnamen waar je actief bent in de titel van de pagina mee te geven. "Kapper in Nieuwegein" zou dan een goede titel kunnen zijn, waarop je snel gevonden kunt worden. Wat kun je nog meer doen? Google Place Page is een belangrijk item. Met Google Place Page kun je je bedrijf registreren in Google, waardoor je automatisch bovenaan getoond gaat worden in regionale zoekresultaten.

Local SEO

Local SEO heeft een andere strategie nodig. Bij een andere strategie horen ook andere tools en uitgangspunten:
  • Claim je Google Place Page 
  • Claim je lokale listings. Kijk waar anderen gevonden worden in lokale sites.
  • Je hebt een zakelijk adres nodig in de woonplaats. Dit adres kun je oa. gebruik op webpagina's en zullen mede helpen om lokaal gevonden te worden. Tip: hoe dichter bij het centrum van de stad, hoe beter!
  • Meld je aan met de juiste categoriën bij Google Place Page
  • Gebruik een productnaam of service in de Place Page titel en omschrijving. Idem voor plaatsnaam. Hier gelden in principe dezelfde regels als standaard SEO voor.


gerelateerde blogs met thumbnail