Gezichtsherkenning op iPhone

De geruchten worden steeds heftiger: Apple heeft het Zweedse bedrijf Polar Rose overgenomen. Via allerlei kanalen (bijv. via Noorse Mac Site Mac1) wordt dit gerucht bevestigd en gecommuniceerd. Alleen Apple heeft nog geen officiële mededeling gedaan. Er zijn zelfs al bedragen genoem: 29 miljoen dollar! Dit zou betekenen dat Apple eindelijk Google te vlug af is. Google is ook al een tijd bezig om gezichtsherkenningssoftware tte gebruiken op de Android en had ook haar zinnen gezet op Polar Rose. Waarom Polar Rose? Polar Rose is, zoals ik het kan inschatten, het meest commercieel in het aanbieden van gezichtsherkenningssoftware.

iPhone

Betekent dit dat op de volgende iPhone (begin volgend jaar) of met de nieuwste iOS? Ik denk dat dit nog te vlug is. Wel zou Apple nu de mogelijkheid hebben om te kunnen concureren met Google Goggles dat draait op Android. Met Google Goggles heb je nog niet het probleem van privacy. Dit zal zeker een discussie gaan opleveren bij gezichtsherkenning. Dezelfde techniek, maar een andere toepassing, geeft ook weer andere discussies. Daarom is het slimmer om de techniek te volmaken met Google Goggles en kiest Google ook voor deze strategie. Misschien dat Apple deze stap wel durft te maken en als eerste de discussie aanzwengelt.

TAT, een ander Zweeds bedrijf, heeft ooit een demo laten ontwikkelen (samen met Polar Rose) waarin de mogelijkheden van gezichtsherkenning en Social media werden getoond. Het is gebleven bij deze demo. Alleen medewerkers van TAT kunnen deze demo laten zien:


gerelateerde blogs met thumbnail

Bizar! Het gaat zo ontzettend snel met die Iphone. Ik ben benieuwd wanneer de release plaatsvind.