De webpagina verdwijnt

Natuurlijk zal de webpagina nooit in haar geheel verdwijnen. Wel zal de rol van de webpagina anders gaan worden. Eigenlijk gebeurt dit al. Content zal steeds vaker om de gebruiker heen gedrapeerd worden afhankelijk van zijn of haar informatiebehoefte. Dit betekent in ieder geval dat het aantal webpagina's op een website kunnen verminderen. Op dit moment worden er tools ontwikkeld om dit te kunnen ondersteunen. Deze persuasive technology tools zijn echt noodzakelijk; handmatig valt dit niet meer te regelen voor een webmaster of contenteditor.

Toch zal het "verval" van de webpagina langzaam gestalte hebben. Dit komt vooral doordat ons brein deze volgende stap nog niet durft te maken. We hebben het gevoel dat we de controle verliezen over de inhoud van de webpagina en website. En dit is ook voor een groot gedeelte waar. De techniek gaat namelijk bepalen wat een bezoeker zal zien. Probeer dit maar eens uit te leggen aan de marketingafdeling!

FrankWatching
Afgelopen week heb ik een blog geschreven voor FrankWatching, waar verder op in wordt gegaan op het thema: De webpagina verdwijnt.


gerelateerde blogs met thumbnail