Waze navigatie ook beschikbaar in Nederland

In Amerika al een groot succes en nu eindelijk over komen waaien: Waze. De afgelopen week heb ik Waze zelf getest. Waze is een gratis navigatie voor de Android en iPhone. Het is zelfs mogelijk om spraakgestuurd je weg te volgen. Deze navigatie is 100% Web 2.0. Ook kun je deze navigatie zien als een spel. Vergelijk het met FourSquare. Met alle deelnemers wordt elke dag waarde toegevoegd aan de navigatie en wordt deze dus ook daadwerkelijk beter:

  • Door meer te rijden, zullen meer wegen in kaart worden gebracht. Op dit moment is dit al op redelijk niveau in Nederland. Het blijft wel leuk om nieuwe wegen op te eten. Hier krijg je ook punten voor.
  • Je kunt aangeven of er een politiecontrole is. Dit kunnen andere Waze-gebruikers weer lezen.
  • Waze houdt van iedere actieve deelnemer bij wat zijn snelheid is. Op deze manier kunnen ook files worden aangegeven.
  • Je kunt automatisch laten inchecken bij FourSquare als je ergens langs rijdt.

Nederland

Nu is Nederland qua wegennet al aardig in kaart gebracht, de namen van de wegen nog niet. Ook hier krijg je punten voor. Simpel gezegd: je krijgt punten als je waarde toevoegt aan Waze. Hierdoor krijg je een competatief element. Daarnaast kun je alle Waze-gebruikers live volgen op de kaart en zelfs met een andere gebruiker chatten. Social Media to the max!

Sinds Google vorige maand gratis haar navigatie aanbiedt op Android, verwacht ik niet dat veel mensen over zullen stappen naar Waze als het alleen maar gaat om van A naar B te komen. Vind je FourSquare leuk, dan is Waze een leuke aanvulling. Hoe meer gebruikers, hoe leuker Waze gaat worden.


gerelateerde blogs met thumbnail