Simpele statistieken in Blogger

WordPress had altijd al webstatistieken, Blogger nog niet. Het lijkt erop dat zeer binnenkort voor elke blog die geschreven is via Blogger je ook de beschikking krijgt over -simpele- webstatistieken.

Draft blogger

Blogger heeft een eigen acceptatieomgeving gecreƫerd, waarop nieuwe functionaliteiten worden uitgeprobeerd. Sinds kort is een nieuwe tab toegevoegd op Blogger in concept.
De statistieken zijn gebaseerd op het aantal pageviews; vreemd genoeg wordt het aantal bezoekers niet getoond. Het zal mij niet verbazen als ook deze type webstatistieken binnenkort beschikbaar zijn.
Ook kun je zien op welke wijze bezoekers binnen komen en welke posts gelezen worden. Daarnaast kun je filteren op pagevies van vandaag (Now), gisteren, afgelopen week, afgelopen maand en alle data. Voor de gemiddelde gebruiker van Blogger is dit meer dan voldoende.

Meestal is deze functionaliteit binnen een maand beschikbaar in Blogger. Ook is sinds kort de mogelijkheid beschikbaar om je templates van Blogger online aan te passen.


gerelateerde blogs met thumbnail