Interne links verbeteren zoekresultaten

Er zijn veel manieren om aan Google te vertellen waar je site over gaat. Google spidert jouw website en probeert te achterhalen waar de website over gaat. Natuurlijk heb je On-Page Optimization goed toegepast. Dit is natuurlijk een goede basis. Via interne links kun je Google ook vertellen waar je website over gaat. De teksten die gebruikt worden als interne link vindt Google erg interessant. Het mooist zou zijn als je linkteksten gebruikt, die identiek zijn aan de zoektermen die gebruikt worden door bezoekers. Op deze manier zul je ook hoger in de zoekresultaten terechtkomen. Als je website gaat over Vakantie in Thailand, zul je allerlei varianten moeten bedenken om bezoekers te krijgen via hun zoektermen. “Kinderen thailand reis”, “strandvakantie Bangkok”, “familievakantie aziĆ«” zijn dan enkele mogelijkheden, waarop je wel gevonden wilt worden.

Gerelateerde onderwerpen

Veel belangrijker is om linkteksten te gebruiken die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp, zodat Google de duidelijk wordt gemaakt waar jouw website over gaat. Google gebruikt een semantisch model om relevante onderwerpen aan elkaar te koppelen. Het mooie is dat Google deze informatie kan geven. Via Google Wonder Wheel kun je relevante onderwerpen achterhalen. Hoe kom je bij het Wonder Wheel?

  • Zoek in Google, bijv. naar “thailand vakantie”
  • Klik op Opties weergeven
Wonder Wheel
  •  Onder standaard weergave staat de optie Wonder Wheel vermeld. Klik hierop:
Wonder Wheel
  •  Google toont nu relevante zoektermen die je kunt gebruiken:
Wonder Wheel
 In de zoekresultaten zie je ook de pagina’s die gevonden worden als je deze zoektermen gebruikt. Dit zijn allemaal websites die met jouw onderwerp te maken hebben. Gebruik deze zoektermen als linkteksten naar verschillende interne pagina’s. Het is ook mogelijk om op de links van deze zoektermen te klikken. Hierdoor worden nog meer gerelateerde zoektermen zichtbaar:

Wonder Wheel
 
Het Wonder Wheel doet zijn werk! Gebruik de zoektermen waarvan jij denkt dat ze thuishoren op jouw website.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik gebruik hier in Joomla de plugin SimplyLinks voor, dat automatisch een link koppelt aan een zelfbepaalde woordgroep. Tik ik bijvoorbeeld:

zoekwoorden vinden

Dan maakt SimplyLinks er automatisch een link van naar mijn pagina die ik geoptimaliseerd heb voor 'zoekwoorden vinden'.

Erg handig tootltje, en zoiets bestaat gegaraneerd ook voor Wordpress.

gravatar

Bij Blogger (wat ik gebruik) bestaat dat niet. Voor Wordpress moet dit zeker bestaan!

Voor Wordpress is dat SEO Smart Links
, zie de top 10 die ik gebruik op:
http://www.hpvh.nl/2011/04/wordpress-plugin-top-10/