Nieuwe features Blogger

Blogger is stevig aan de weg aan het timmeren met nieuwe functionaliteit. Dit is ook echt wel nodig, aangezien Wordpress enorm uitgebreid is met haar features. Blogger test de nieuwe features altijd uit in een test-omgeving, voordat ze de real-world in mogen. Eén van de belangrijkste nieuwe features is het aanpassen van de sjablonen via een nieuw wizard. Wat staat er nog meer op stapel?

Test-omgeving

De test-omgeving van Blogger is voor iedereen benaderbaar met een Blogger-account. Ga naar Draft Blogger).

Template designer

Zoals genoemd, heeft Blogger nu de beschikking over een Template Designer (niet beschikbaar in IE6, maar who cares?). Erg mooi geworden! Het is meteen duidelijk wat de wijzigingen in het sjabloon voor resultaat hebben op de live-versie. Gebruik deze Template Designer als je voor de eerste keer een sjabloon gaat opmaken. Als je veel onder water hebt aangepast (JavaScript, eigen code, etc.), zou ik deze Designer nog niet gebruiken. Eerlijk toegegeven: ik heb het niet uitgeprobeerd.

Waar: Tab Ontwerpen/Sjabloonontwerper (Alleen nog in Draft Blogger)

Preview verbeterd

Ook de preview is aanzienlijk verbeterd. Vaak duurde het 2 tot 3 keer, voordat de juiste versie gepubliceerd werd. Nu wordt de blog in de uiteindelijke opmaak getoond. Super handig!

Meer info: Blog over Blogger in Draft.


gerelateerde blogs met thumbnail