Hoogwaardige backlinks behalen

Als de OnPage SEO goed is ingericht op de webpagina en/of website, dan wordt het tijd om backlinks te verzamelen. Naast de mogelijkheden die je hebt op WEB2.0 sites (bijv. HubPages) om 'nep-artikelen' te plaatsen en door te verwijzen naar je site, kun je ook commentaar geven op fora en weblogs. Zeker als je een forum of blog kunt vinden die DoFollow-links toelaat, ben je spekkoper. Probeer wel altijd professioneel commentaar te geven; de bezoeker van dit forum of blog leest het commentaar ook en dit kan een reden zijn om naar je website te komen. Ook zal de eigenaar fake commentaar verwijderen, waardoor je de backlink kwijt bent.

Google

Als je de zoektermen kent, waarmee je ook gevonden wilt worden, kun je deze zoektermen gebruiken om na te gaan welke websites gevonden worden. Ik wijzig de instellingen van Google, zodat ik niet 10, maar 50 resultaten zie. Dit geeft meer overzicht en geeft ons ook de mogelijkheid om later de beste pagina te vinden waarop commentaar gegeven kan worden.

De zoekresultaten die je terugkrijgt, dien je te scannen op de aanwezigheid van fora of blogs. Normaliter zal Google het hoogst gewaardeerde zoekresultaat bovenaan plaatsen. Indien je een forum of een blog gevonden hebt, kun je de forum of weblog analyseren: is het commentaar op NoFollow gezet? Dit kun je zien in de HTML bij een al eerder gepost commentaar. Als een link in het commentaar (of afzender) ook rel=nofollow bevat, is het geen DoFollow forum of blog. Jammer, maar nog steeds voldoende om een reactie te plaatsen. Staat dit er niet in, dan heb je forum of blog gevonden, die erg kan helpen bij het behalen van hoogwaardige backlinks. Ik gebruik SEO Quake ook voor dit soort informatie. SEO Quake doorstreept de link, indien deze NoFollow is.

SEO Quake

Installeer nu SEO Quake voor FireFox of Chrome. Deze extensie geeft de mogelijkheid om snel SEO karakteristieken op te halen van een webpagina. Nog mooier is dat SEO Quake ook de mogelijkheid geeft om zoekresultaten te sorteren op bijvoorbeeld Pagerank.
Nadat je hebt bepaald, welk forum of blog geschikt is om commentaar op te geven, wordt het tijd om de allerbeste pagina te vinden van deze site. Door in Google site:www.blognaam.com in te typen, zul je alle resultaten krijgen van dit forum of blog. SEO Quake laat meteen informatie zien per zoekresultaat. Een erg mooie feature van SEO Quake is de mogelijkheid om de zoekresultaten te sorteren op Pagerank. Het beste resultaat komt automatisch bovendrijven. Probeer op deze pagina professioneel commentaar te geven, waarbij je een link naar je website insluit.


gerelateerde blogs met thumbnail

Zojuist SEO Quake geinstalleerd, ziet er veelbelovend uit. Fijne tip!

Voorzichtig met forumlinks. Voor je het weet kan de webmaster je een toer lappen met wat negative links. Altijd wat schuw van fora

Iemand die nog een paar goeie dofollow blogs kent?
Deze heeft een aardige PR: flabber.nl

Het plaatsen van een link op een no-follow forum heeft wel degelijk nut. Je anchor tekst (zeg maar de klikbare tekst waaruit je link is opgebouwd) geeft waarde mee naar je URL.

Bovendien schijnt Google ook je linkprofiel belangrijk te vinden. In een natuurlijk linkprofiel zijn ALTIJD no-follow links opgenomen.

Dus mijn tip: let niet te veel op follow of no-follow links, maar plaats gewoon interessante comments als je die hebt.

Naast dat het je rankings beinvloed, kan het ook andere voordelen hebben:
1. Direct interessante bezoekers opleveren;
2. Interessante en leerzame discussies teweeg brengen;
3. Werken aan je merknaam.

No-follow doet zeker wel iets op gebied van linkbuilding. Alleen minder dan een follow.

Wel leuk dat de links op deze website een "dofollow" link hebben.... alleen volgens mij is dofollow geen officieel commando...

gravatar

DoFollow is inderdaad geen officieel commando. Ik heb mijn blog DoFollow gemaakt, om het aantal reacties te verhogen.

gravatar

@Mark De mix tussen NoFollow en DoFollow moet inderdaad binnen bepaalde marges blijven, anders zal dit gezien worden als BlackHat.

Leuke tips, vooral seo quake is erg interessant.

Beste Erwin,

Bedankt voor deze interessante informaite. Wij gaan er zeker wat mee doen. Zal allereerst SeoQuake gaan installeren en kijken of het ons kan helpen om onze vindbaarheid te vergroten.

Bedankt voor de informatie. Ik moet zelf nog beginnen met het opbouwen van goede links. Maar ik wil dit eigenlijk met social media gaan doen, zoals Twitter en Facebook. Waarschijnlijk kost dit een uur of vier per week.

Ik geloof er zelf in dat dit indirect resulteert in een goed linkprofiel, maar een expert op dit gebied zei dat het zonde van mijn tijd is. Wat is jullie mening?

@trackers

Dat is een zinvolle besteding van je tijd, mits je zorgt dat de content waardevol is. Zeker bij social media is het van belang dat de content waardevol is.

Focus je op jouw bezoekers en dan volgen de zoekmachines vanzelf!