De kunst van het weglaten

Vorig jaar zomer vertelde ik aan een goede vriend (André), dat ik begonnen was met het schrijven van een boek over Internet Management. Hijzelf was zojuist klaar met het schrijven van zijn eerste boek (Studieproblemen) en had hier anderhalf jaar over gedaan. Zijn advies: "Het lastige van het schrijven van een boek is, dat je de hoofdzaken van de bijzaken moet scheiden. Een boek moet één boodschap hebben. Het laatste half jaar ben ik alleen maar bezig geweest om teksten te schrappen en mijn boek lean and mean te maken. Het is de kunst om minder belangrijke zaken weg te halen. Denk hieraan bij het schrijven van je boek!".

Jaar later

Afgelopen maand, bijna een jaar later, heb ik mijn boek De Moderne Internet Manager afgerond. Tenminste, dat dacht ik. Natuurlijk heb ik het boek laten reviewen door een aantal personen. Opmerkelijk dat deze personen met dezelfde kritiek kwamen die André een jaar geleden gegeven had. Deze kritiek zal ik zeker niet links laten liggen en zal het boek op korte termijn aanpassen, waarna het uiteindelijk klaar is voor . Dit betekent dus schrappen! Ik heb hier toch moeite mee, ook al weet ik dat de kwaliteit van het boek hierdoor omhoog gaat. Misschien kan ik deze info gebruiken voor mijn tweede boek...


gerelateerde blogs met thumbnail