Adsense optimalisatie

Toen AdSense voor het eerst werd ingevoerd, was er geen manier voor webmasters om een pagina te "tunen" voor de AdSense-crawler. De crawler deed haar best om het onderwerp van het de pagina te distilleren, zonder enige hulp van de eigenaar van de site. Vaak gaat dit prima, maar af en toe krijg je Adsense-advertenties te zien, die niet met het onderwerp van de pagina te maken hebben. Andere teksten worden namelijk ook meegenomen in de crawl. Het zou mooi zijn als het mogelijk was om aan de Adsense crawler aan te geven welke teksten belangrijk zijn.

Commentaar

Het is mogelijk om commentaar toe te voegen in HTML, zonder dat de opmaak van de pagina hieronder te leiden heeft. Plak het commentaar om de tekst die het belangrijkst is op je pagina. Een voorbeeld:
Het commentaar google_ad_section_start en google_ad_section_end gebruik je om de tekst heen. Deze techniek wordt wel vaker gebruikt door zoekmachines (bijv. Ultraseek), maar ook bij voorleessoftware (ReadSpeaker). Ook is het mogelijk om stukken tekst uit te sluiten; gebruik dan google_ad_section_start(weight=ignore) aan het begin en eindig weer met google_ad_section_end. Dit laatste kun je gebruiken als je een term in de tekst gebruikt die te veel afwijkt van het onderwerp.

Let op: de Adsense Crawler gebruikt dit commentaar als hint. Dit betekent dat dit niet altijd zal werken en ook bij misbruik zal dit commentaar genegeerd worden.


gerelateerde blogs met thumbnail