Betaalde Tweets

Sponsored Tweets is al geruime tijd een belangrijke speler als het gaat om het sponsoren van tweets. Het werkt eigenlijk simpel: het werkt hetzelfde als een banner waar je van tevoren een vaste prijs afspreekt per klik. Er is dus geen vaste prijs voor een banner, de opbrengst is geheel afhankelijk van het aantal kliks dat deze tweet oplevert.

Een mooi model, waarbij het voor de adverteerder en twitteraar duidelijk is, hoe dit werkt. Je krijgt alleen betaald als je 'waarde toevoegt' (lees bezoekers trekken) aan de advertentie. Het oude model, waarbij betaald werd per advertentie, is vaak op Internet een ware nachtmerrie, aangezien nooit voorspeld kan worden of een banner op een site iets oplevert. Met het klik-model heeft de adverteerder de zekerheid dat een vaste prijs betaald wordt voor een bezoeker.

Model

Als een marketeer weet hoeveel geld een gemiddeld bezoek oplevert, kan daaraan gemakkelijk een vaste prijs per klik (CPC) worden uitgeloofd. Simpel gezegd: als er per bezoek gemiddeld 0,15 euro wordt verdiend, kan er per klik maximaal 0,14 euro worden uitgegeven. Zelfs dan behaal je nog -een marginale- winst.

Met Sponsored Tweets is hier nu ook een variant voor gevonden die gebruikt kan worden op Twitter. Je meld je aan en je kunt gesponsorde tweets sturen. Let op: stuur niet te vaak een gesponsorde tweet en laat ALTIJD duidelijk merken dat het om een gesponsorde tweet gaat. Doe je dit niet, dan zullen followers van jouw twitter-account je uiteindelijk gaan verlaten.

Uitbetaling gebeurt via PayPal.

TwitMij

Ook voor betaalde tweets is al een tijdje een Nederlandse variant beschikbaar: TwitMij. Ik heb hier nog nooit de mogelijkheid gekregen om een betaalde tweet te versturen...


gerelateerde blogs met thumbnail

Die Twitmij heeft mij ook nog geen enkele opdracht toegekend en ik ben ondertussen toch al een goed half jaar lid. Beetje een fail. Die sponsered tweets werken wel? Hoeveel verdien je er dan zo aan als ik even nieuwsgierig mag zijn?