Pagerank is lager geworden

De discussie over de waarde van een hoge pagerank wil ik hier niet voeren. Wel is duidelijk aan het worden, dat heel veel sites het laatste half jaar een lagere pagerank hebben ontvangen voor hun homepage. Incluis deze weblog die van pagerank 4 naar pagerank 3 is gezakt. Het wordt blijkbaar lastiger om een hogere pagerank te krijgen.

De Marcom top100 van Marketingfacts is sinds oktober niet meer veranderd. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat de waarde van Technorati voor Nederlandstalige blogs nihil is geworden en Marketingfacts een andere rekenwijze moet bedenken voor deze top 100. De top 10 van deze lijst gebruik ik als referentie:

Verval

Heb jij ook een verval gemerkt in je eigen pagerank?


gerelateerde blogs met thumbnail

Die van mij is ook van 4 naar 3 gegaan (een jaar geleden nog een 5).

Waarschijnlijk spelen affiliatelinks een rol (hoewel daar wel een no-follow op zit)

Ik ben met mijn nederlandstalige blog op achteruit gegaan, van 1 naar 0 :-( Volgende update hopelijk beter.

Ik snap eigenlijk niet hoe dit komt. Alles is redelijk stabiel gebleven. Ik heb hooguit een paar linkje naar collega coaches geplaatst. Verder ben ik gestaag bezig om het aantal artikelen uit te breiden.

Ook bij ons een daling. Van 4 naar 3. Hoewel het aantal backlinks gestegen is. Maargoed PageRank en vindbaarheid zijn gelukkig 2 verschillende dingen...

Mijn PR is 0 gebleven terwijl ik deze toch wel iets hoger verwacht had. Ik denk dat het voornamelijk komt omdat het domein redelijk jong is.
Bovendien maak ik mij er weinig zorgen over, het is de vindbaarheid die telt.