Multilevel backlinking

Wat is het verschil tussen een primaire en secondaire backlink? Niet zo heel veel. Professionele link builders kijken verder dan hun neus lang is en proberen de pagina waarop een link staat naar hun site ook verder omhoog te krijgen in pageranking. Door deze pagina ook te promoten, krijgt de pagina waar het om draait ook extra link juice.

Link juice

Link juice is de waarde die je meekrijgt als je een DoFollow link hebt op een webpagina. Hiervoor geldt een simpele formule:
Doorgegeven Link juice = 0.9 X Link juice van de pagina/Aantal links op de pagina.
Het aantal links op de pagina is inclusief NoFollow links. Alleen de links die DoFollow zijn, krijgen deze Link juice mee. Hoe meer links op een pagina staan, hoe minder link juice wordt meegegeven

Tertiaire backlinks

Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en pagina's met links naar de secondaire pagina ook proberen te promoten. Hierdoor zal er meer link juice naar de secondaire pagina vloeien en uiteindelijk ook naar je doel: de primaire pagina op je eigen site.

In bovenstaand plaatje zie je dat de belangrijke subpage link juice krijgt van drie andere subpages, die ook weer link juice krijgen van de homepage. Dit soort principes zijn goed door te voeren op je eigen site. Ook kun je pagina's van andere sites promoten, waardoor ook jouw site uiteindelijk haar deel link juice zal ontvangen.

Conclusie: kijk verder dan alleen de homepage, als het om backlinking gaat.


gerelateerde blogs met thumbnail

Klinkt heel logisch, maar ik had het nog nooit zo bekeken.

Goede tip!