IE9 al in 2011

Nadat IE7 te traag was gebleken, werd vol ingezet op IE8. De precies een jaar geleden uitgebrachte browser was een stuk sneller dan IE7, maar na de introductie alweer de langzaamste 'van de klas'. Zeker met de Web 2.0 technologie en de overdaad aan Javascripts die de snelheid van surfen moeten verhogen, was dit toch een groot gebrek. Chrome en FireFox bleven een stuk sneller.

Javascript

IE9 zet volledig in op het verhogen van de snelheid van Javascript. Door meer dan 9000 websites te onderzoeken, moet duidelijk worden welke Javascripts belangrijk snel en waar grote winsten behaald kunnen worden. Dit betekent dat IE9 van scratch af aan opgebouwd gaat worden. De eerste testen wijzen een verwachte verbetering van de snelheid met factor 8 aan!

Geen Windows XP

Om een nog betere Browser te kunnen maken, is deze nieuwe versie alleen beschikbaar op Vista en Windows 7; Windows XP wordt hiermee kunstmatig 'de nek omgedraaid'. Een veel opmerkelijke besluit is om vooral in te zetten op CSS3 en HTML5. Waar het twee jaar geleden nog wachten was op standaardisatie van HTML5 in 2022, lijken de huidige browsers deze standaardisatie-slag al te doen. Een mooie stap, waardoor de HTML een logische structuur gaat krijgen.

Wil je versie 9 al proberen, meld je dan aan bij Microsoft TestDrive.


gerelateerde blogs met thumbnail