Top: TenPages. ' Sellaband' voor schrijvers

Bijna iedereen kent het concept van Sellaband: bezoekers kunnen investeren in beginnende bands. Als er genoeg investeerders zijn, dan kan de band een CD opnemen in een professionele studio. Op deze manier gebruik je de fan om de kosten van een nieuwe CD te bekostigen. Ditzelfde concept wordt nu toegepast op TenPages.com. Hierbij wordt het voor schrijvers mogelijk om via fans geld te verzamelen om een boek uit te geven bij een professionele uitgever. Ook zul je begeleid worden door redacteurs en marketeers om je boek zo goed mogelijk te verkopen.


Geld verdienen

Wat mooier is: als het boek uitgegeven wordt, kun je er zelfs geld mee verdienen. Bij een gemiddeld boek, kun je dan ongeveer drie keer 'je inzet' terugverdienen. Als tegenprestatie van de schrijver, word je achterin het boek vermeld als 'ontdekker'. De site is sinds vorige week live en ziet er professioneel uit. Het eerste boek staat al op het punt om de magische grens van 2000 investeerders (2000 x 5 euro) te behalen en daarmee ook daadwerkelijk uitgegeven te worden.

Eigen boek

Op dit moment ben ik de laatste hand aan het leggen aan mijn boek en merk dat vooral dit laatste stuk lastig is. Een redacteur zou handig zijn. Toch ga ik eerst proberen mijn boek in eigen beheer uit te geven. Indien dit niet lukt, kan ik nog altijd TenPages gebruiken!


gerelateerde blogs met thumbnail