Social Search Optimization 'nekt' Google

Search Engine Optimization kan opzij geschoven worden; Social Search Optimization is de toekomst. Met de opkomst van Social Media gaat Social Search Optimization steeds belangrijker worden. Ook de opkomst van Facebook (in de wereld en nu ook in Nederland) geeft aan dat Google een belangrijke tegenspeler heeft ontmoet op Internet.

In bezoekersaantallen is het duidelijk dat Facebook het laatste jaar een enorme inhaalslag heeft gemaakt ten opzichte van Google:


Social Search

Het zoeken naar informatie gaat veranderen: zoeken via je sociale netwerk zal steeds vaker gebeuren. Logisch. Iemands mening over een bedrijf, een product, etc. wordt hoger gewaardeerd en vertrouwd dan een zoekresultaat in Google. Met Social Search ga je deze 'verborgen kracht' gebruiken. Facebook heeft deze mogelijkheid standaard in zich; jammer dat in Nederland het gebruik van Facebook nog achterloopt met de rest van de wereld en dat deze trend dus ook later zichtbaar zal zijn.

Hegenomie

Het gebruik van Social Search in Facebook heeft als consequentie dat Google's hegenomie wordt ondermijnd. Google heeft op dit moment moeite om op de juiste manier deze aanval te parreren.

Als bedrijf moet je ook mee in deze nieuwe koerswijziging. De Internet-gebruiker zal op korte termijn de stap gaan maken naar Social Search. Social Search Optimization wordt dan -misschien- wel belangrijker dan Search Engine Optimization.

Aangezien in Nederland ook een enorme verschuiving gaande is van Hyves naar Facebook, zal dit op korte termijn ook zichtbaar worden in de Nederlandse Internet-cloud. Be prepared!


gerelateerde blogs met thumbnail