Sneller internetten

Al eerder had ik bericht over Google die Internet sneller wil maken door Google DNS in te voeren. Doordat vaak verschillende URL's worden aangeroepen in een webpagina (bijv. JS-files, ook in Siggy Volgt), moeten meerdere requests gedaan worden om deze informatie te ontvangen. Door Google DNS te gebruiken, heb je 1 DNS-server die deze requests voor je opvangt. Hierdoor kun je een enorme tijdwinst mee behalen. De Google DNS-server is in december als Beta live gegaan.

Ik heb de instellingen die benodigd zijn, zelf doorgevoerd op mijn laptop en de laadsnelheid van webpagina's is enorm verkleind.

Wat moet je doen?

Je zult allereerst de primaire en secondaire DNS-servers moeten aanpassen.
De DNS instellingen kunnen wereldwijd gebruikt worden. De snelheid van het laden van de webpagina’s wordt enorm verhoogd. Om de snelheid te ervaren moet u uw DNS instellingen wijzigen in 8.8.8.8 en 8.8.4.4.
Lees hier de instructies.

Nog meer informatie aan Google

Let op: door gebruik te maken van Google DNS geef je Google nog meer informatie over je surfgedrag. Ik ben hier zelf geen tegenstander van, zolang het je surfgedrag maar verbetert en de informatie die je krijgt via bijv. de zoekmachine van Google zich aanpast op jouw wensen (lees surfgedrag), zonder inbreuk te doen op mijn privacy. Sowieso zal het komend decennium je privacy gaan inleveren voor gratis services (of nu sneller). Ik merk zelf om me heen dat deze discussie ook steeds minder heftig aan het worden is en dat mensen ook steeds meer bereid zijn om een deel van hun privacy in te leveren, in plaats van gratis 'dingen' of gepersonaliseerde informatie.


gerelateerde blogs met thumbnail

Het is bizar wat Google allemaal doet om meer te weten te komen over de gebruiker. Deed me een beetje denken aan dit filmpje van Google.

http://www.youtube.com/watch?v=n8_ZGefhzt4

Post van vorig jaar aangezien je het over december hebt? had dit nog niet gelezen en nog niet van gehoord.. Met Willem eens dat het wel erg bizar is wat ze willen, dan maar iets trager laden van een pagina..

gravatar

Is december 2009 live gegaan