Online Marketing trends voorspellingen

Hoe kom je er achter wat de trends gaan worden op het gebied van online marketing in 2010? Lastig te beantwoorden. Gelukkig zijn er specialistische bedrijven die zich alleen maar bezig houden met het herkennen en het ontstaan van trends. Trendsspotting is zo'n bedrijf. Trendsspotting gebruikt Web2.0-technieken (in hun terminologie: Research 2.0-technieken) om deze trends te achterhalen en zelfs te voorspellen.

Duidelijk wordt in ieder geval dat alles nog socialer (bijv. Social Search) gaat worden, demografische, behavioral en contextual targeting eindelijk ingezet gaan worden door de marketeers, 'audience centric Web' ontstaat en websites worden vervangen door content die afhankelijk van je gedrag wordt getoond. Dit laatste aspect is ook hetgeen waar ik de laatste weken vaker over heb geblogd (Internetten wordt nog persoonlijker).
Verder wordt er ook gesproken over een grote verandering in de advertenties: plaatjes worden en masse vervangen door video's.

De volgende presentatie is het zeker waard om te lezen (waarschijnlijk meerdere keren). In 140 karakters worden steeds nieuwe trends uitgedragen.


gerelateerde blogs met thumbnail