One-way linking technieken

Voor je website of weblog is het belangrijk om zo veel mogelijk backlinks te verzamelen. Veel beter is het om one-way links te hebben: een website die een link toont naar jouw website/weblog. Hiermee verhoog je snel je pagerank en ook automatisch je SERP. Meestal begin je met links uit te wisselen. Aangezien dit een two-way link is, zal deze minder zwaar meetellen in de weging van zoekmachines. We gaan op zoek naar manieren om one-way links op te bouwen.

 1. Artikelen posten
  Misschien wel de meest krachtige manier om snel one-way links te bemachtigen. Schrijf een artikel dat anderen mogen gebruiken, op voorwaarde dat de gehele tekst intact blijft. Gebruik in de body tekst links naar jouw website.
  Bekende Nederlandse websites waar je artikelen kunt posten zijn ArtikelPost, OogVoorITTalent (voor IT-ers) en Ekudos
 2. Goede content
  Interessante en goed geschreven content op je blog of website, zal anderen aanmoedigen een link te maken naar jouw website.
 3. Testimonial
  Erg populair is op dit moment het schrijven van een testimonial ('getuigschrift') over een product of website. Hiervoor vraag je een one-way link terug. Let wel op dat deze one-way link niet ver weggestopt is op de website en controleer de pagerank.
 4. Web directoriesEen erg gemakkelijke manier om je website onder de aandacht te brengen en one-way links te scoren. Hier kun je jouw website toevoegen. Na acceptatie heb je een one-way link. Voorbeelden genoeg: bijv. http://www.hotvsnot.com/
 5. Social Bookmarking Sites
  Dit zijn websites, waarbij je een webpagina van je eigen site kunt toevoegen. Erg handig om elk nieuwe blog toe te voegen. Het sociale aspect is dat andere leden je inzending kunnen waarderen. Voorbeelden zijn: Ekudos en NuJij.nl.
 6. Fora
  Doe mee aan discussies en plaats af en toe (!) een link naar een post of artikel op je website.
 7. Blogs
  Reageren op blogs is ook een goede manier om backlinks te krijgen. Beter is zelfs om dit op een DoFollow-blog te doen, omdat de link dan zwaarder meetelt.


gerelateerde blogs met thumbnail

Goed artikel. Dit verdient een positie op de eerste pagina van Google. Weet je, online heb ik laatst gelezen dat je ook op no-follow blogs en forums zou moeten participeren. Google schijnt namelijk ook te kijken naar de duur van een bezoek. Hoe langer de duur van een bezoek, hoe beter dat is voor de website uit SEO oogpunt. Dus no-follow websites zijn ook niet slecht. Het draagt alleen niet bij aan je Pagerank value. Wat zijn de waarde van ekudos.nl eigenlijk nog zijn nu dat iedereen promotie maakt voor eigen website?

gravatar

Inderdaad is de waarde van ekudos.nl erg beperkt aan het worden. Echt goede artikelen worden niet eens meer bovenaan geplaatst; het zijn meestal 'oude koeien' die uit de sloot worden gehaald, die bovenaan staan.

Een duidelijk en goed artikel.Ik zal zekker toepassen

Ook een goede manier om backlinks te krijgen is om te reageren op blogs met een 'top commenters', 'recent comments' o.i.d. Op deze manier krijg je zogenaamde site-wide links en die tikken hard aan voor je SEO-werk...

Ook een goeie squidoo lens en hubpages-pagina dat gericht is op een (long tail) keyword kan wonderen doen voor het aantal bezoekers en je ranking...

@James

Analytics stats zijn volgens mij bijna te verwaarlozen (buiten de CTR in de SERP dan).

Je wilt dus een lage bouncerate en lange verblijftijd op de site. Maar wat als de informatie zo duidelijk is dat er niet verder gezocht moet worden en je de content in 20 seconden gelezen hebt? Zou google dit dan bestraffen omdat je zo'n relevante content geschreven hebt? ik kijk er in ieder geval niet naar