Google levert supersnel Internet

Gisteren werd bekend dat Google in de Verenigde Staten supersnelle Internet-verbindingen gaat opzetten, soms wel tot 1 gigabit per seconde (glasvezel). Dat is gemiddeld 100 keer zo snel, als nu gemiddeld in de USA gangbaar is. Een opmerkelijke nieuwe move van Google. Natuurlijk geldt de wet: wat goed is voor Internet, is goed voor Google.

Snel internet hype

Het lijkt er ook op dat juist in Amerika nog supersnel Internet gehyped moet worden en dat Google de inwoners van de USA wil laten wennen aan deze snelheid. De inwoners van de USA moeten 'verslaafd raken' aan deze snelheid. Ook is deze snelheid nodig om de, steeds ingewikkeldere en zwaardere websites, snel te kunnen draaien. Ook de vraag naar steeds persoonlijkere info en de hype die Social Media de laatste twee jaar hebben teweeggebracht, heeft ook de informatiestroom enorm doen toenemen. En dit alles moet nu door een coaxiaal kabeltje...

Opsplitsen

Sommige mensen zijn al bevreesd dat Google hetzelfde lot wacht als AT&T in de jaren 90: het opsplitsen van AT&T was toen noodzakelijk omdat AT&T toen de monopoly had op telefonie.
Het lijkt er langzaam op dat Google in de USA gelijkstaat als Internet:
Google = Internet

Wachten is op het moment dat Google ook de telefonie-wereld op z'n kop gaat zetten om ook de mobiel Internet toe te voegen. Dan kunnen we echt spreken van GT&T: Google Telephone & Telegraph.

Ook op TV (eerste bericht MediaBytes)


gerelateerde blogs met thumbnail