Casual Friday News - 5 februari

Deze week begin ik met een nieuw item: Casual Friday News. Op elke vrijdag is een blog gewijd aan het nieuws of opmerkelijkheden die ik de afgelopen week heb gelezen, maar onvoldoende 'body' hebben om een blogpost over te schrijven. Casual Friday News wordt een verzameling van korte berichtjes met -meestal- een verwijzing naar een site.

Laten we beginnen:

 • Iris2Iris
  Een dure oplossing om er zeker van te zijn dat je de andere persoon recht in het gezicht aankijkt. Ziet er leuk uit, maar ik verwacht dat de prijs een bottleneck is. Misschien wel interessant voor grote bedrijven
 • Facebook en Twitter vervangen langzaam de mail
  Dit wordt al jaren beloofd, maar nu lijkt het eindelijk waarheid aan het worden. Social Media gaat een groot deel van het email-verkeer vervangen.
 • Test de performance van je website met YSlow
  Een belangrijke parameter voor Google is de laadsnelheid van je website.
 • Heb je een Google penalty?
  Hier kun je een lijst vinden waarmee je kunt bepalen of je door Google op je vingers bent getikt. Deze lijst heb ik de afgelopen week vaak gebruikt om te onderzoeken wat de reden was van mijn plotselinge drop in de zoekresultaten
 • Steeds minder Bloggers
  Steeds minder jongeren hebben een blog en storten zich volop andere Social Networks. 30+-ers schrijven wel steeds vaker blogs. Niet echt opmerkelijk nieuws, omdat de communicatie onder de jeugd steeds sneller, oppervlakkiger en met minder woorden geschiedt.


gerelateerde blogs met thumbnail