Vrienden vinden (online)

Natuurlijk kun je Google gebruiken om te zoeken op online activiteiten van je vrienden. Ook kun je Google proberen om oude vrienden weer op te zoeken. Toch schiet Google hierin te kort. Google is geen Person Searchmachine!

Persoonsgegevens
Er zijn genoeg zoekmachines die zich wel hebben gespecialiseerd op het vinden van persoonsgegevens. De bekendste Nederlandse zoekmachine is WieOWie die ook veelvuldig gebruikt worden door headhunters. Deze zoekmachine kijkt op alle Nederlandse social sites en ook in telefoonboeken om maar iets van online activiteit te kunnen vinden. Het resultaat is vaak prima; zolang de gevonden persoon ook zich online manifesteert.

Online zoekmachines
Maar er zijn nog meer online zoekmachines die gebruikt kunnen worden. Al deze zoekmachines hebben hun eigen kracht! Een paar voorbeelden:

 • PIPL
  Deze zoekmachine zoekt ook in het deep web, ook invisible web genoemd.
  Schattingen geven aan dat het deep web 500 keer zo groot is als bijv. Google indexeert. De resultaten zijn zeer uitgebreid.
 • Wink
  Gespecialiseerd in databases vol met gebruikersdata
 • YoName
  Social Networks, Blogs en meer worden ge├»ndexeerd.
 • PeekYou
  PeekYou geeft zeer gedetailleerde persoonsgegevens terug
 • 123People
  Deze geeft allerlei informatie weer uit veel veschillende bronnen.


gerelateerde blogs met thumbnail

Die WieOWie kende ik nog niet :)

Heb mezelf daarjuist eens proberen 'vinden', maar er kwam vreemd genoeg niets bovendrijven. Dat is positief nieuws, je weet maar nooit...

Complimenten met je interessante posts trouwens, Erwin! Het is een plezier om op jouw site te zitten.