Uit Google's zoekresultaten verdwenen

Hoogstwaarschijnlijk ben je hier niet terechtgekomen met behulp van een zoekmachine, maar via een externe link. Hoe ik dit weet??

Tot en met zaterdag was ongeveer 75% van de bezoekers op mijn weblog afkomstig van een zoekmachine. Normaliter is dit een mooie verhouding van je webbezoek.

Zondag

Zondag veranderde dit rigoreus naar 1%. Dit betekent dat ik niet meer vindbaar ben via de zoekmachines en daar baal ik enorm van. Ik heb ook zelf geen idee, waardoor deze 'val' in Google is gekomen. De laatste weken is er ook niets veranderd op de weblog, betaal ik niet voor links, ben ik geen onderdeel van een linkfarm en doe ik niet aan Black Hat SEO. Veel van mijn weblogs zijn nog steeds vindbaar in Google, alleen niet meer op de eerste drie pagina's. Ook heb ik nog steeds een pagerank 3.

Het lijkt erop dat het algoritme van Google is veranderd.

Hopelijk tijdelijk

Ik hoop dat deze dip tijdelijk van aard is en weer snel verholpen zal worden.

Als iemand weet wat de oorzaak zou kunnen zijn, dan ben ik hem/haar zeer erkentelijk! Heeft iemand dezelfde ervaringen?


gerelateerde blogs met thumbnail

Een algoritme wijziging zal niet het geval zijn omdat dan wel genoemd zal zijn binnen alle netwerken.
Ik hoop voor je dat er gewoon een kink in de kabel zit. Ik houd je in de gaten.