Top 10 mobiele applicaties in 2012

Volgens Gartner is het jaar 2012 wederom het jaar van de mobiele telefoon. De komst van de SmartPhone in 2010 zal een enorme boost geven aan andersoortig gebruik van de GSM.

Welke applicaties gebruiken we in 2012?

Sommige applicaties uit onderstaande lijst zullen voor velen logisch klinken, aangezien er op dit moment al bewegingen in de mobiele wereld zijn ingezet, die dezelfde richting op gaan. Van andere applicaties zul je verrast zijn. Wat is de top 10 in 2012?
De top 10:
 • Geld overmaken
  Snel geld overmaken naar anderen hoeft niet meer per se online te gebeuren, maarzal vervangen worden door betalingen met SMS. Ook PayPal is druk bezig om betalingen op je mobiel mogelijk te maken.
 • Location Based Services
  LBS is op Android-telefoons en iPhone al bekend. Bekende spelers op dit moment zijn Wikitude en Layar. Doordat je telefoon weet waar je bent en soms zelfs weet waar je naar kijkt, kunnen hier bepaalde applicaties persoonlijke service (informatie) bieden. LBS zal een hoge impact gaan hebben op ons gebruik van informatie.
 • Mobile Search
  Een goede zoekmachine moet nog ontwikkeld worden die ge├źnt is op de mobiele telefoon
 • Mobile browsing
  In 2009 is 60% van de verkochte telefoons uitgerust met Internet mogelijkheden. In 2013 zal dit 80% zijn. De snelheid is nu nog te laag om lekker te kunnen surfen. Met 4G technologie zal wederom een nieuwe stap gezet kunnen worden
 • Mobile Health Monitoring
  Ik hoorde een paar maanden geleden over dit onderwerp een discussie op BNR-radio. Straks krijg je de mogelijkheid om allerlei accessoires te koppelen aan je mobiel; denk aan een hartslagmeter, een bloeddrukmeter, etc. Door een koppeling te maken met het Internet kan het ziekenhuis je fysieke toestand in de gaten houden en eventueel op tijd ingrijpen.
 • Betalen met je mobiel
  Ook zul je bij de kassa gaan betalen met je mobiel. Dit zal op een technisch andere wijze gaan verlopen dan met SMS. Pinnen heeft in 2012 haar langste tijd gehad.
 • Near Field Communication Services
  Apparaten gaan communiceren met je mobiel. De afstand tussen het apparaat en je mobiel moet maximaal 10cm zijn. Deze techniek kan goed gebruikt worden in de transportwereld. Op dit moment zijn er nog geen NFC mobiels te verkrijgen
 • Mobile advertising
  In de wereld waar alles gratis wordt, zal ook de rekening betaald moeten worden door een derde partij. Advertenties op je mobiel worden helaas 'part of the deal'.
 • Mobile Instant Messaging
  Er zijn natuurlijk al varianten bekend, zoals Ping op je BlackBerry of door gebruik van Twitter om boodschappen te versturen via het web. De IM markt wordt in 2012 totaal overheersd door de mobiele telefoon. Het einde van SMS om kleine boodschappen te versturen is nabij.
 • Mobile Music
  Dag MP3-spelers. Al je muziek zet je in 2012 online en luister je ook online! Daarnaast ga je ook luisteren naar verschillende Internet radiozenders.
Bron: Gartner


gerelateerde blogs met thumbnail