Onderzoek naar Internet-gebruik op vakantie

Deze week kreeg ik een persbericht van ThailandReisgids onder ogen over het -al dan niet mobiele- Internet gebruik van vakantiegangers: Is de mobiele techniek de reisbranche té ver vooruit?. ThailandReisgids.nl heeft in samenwerking met Euro Leisure B.V. een onderzoek uitgevoerd onder 900 'reislustigen' en de resultaten in een persbericht samengevat.

Opvallend

Wat opvalt is dat mensen in het buitenland het Internet vaak gebruiken om informatie (zoals het weer) op te vragen, contact te maken met het thuisfront (via de social sites Hyves, Facebook, etc.) en de vervolgreis te boeken. Wat wel opvalt is dat mobiel Internet nog weinig wordt gebruikt. Dit heeft voor het grootste gedeelte te maken met de kosten die je maakt met mobiel Internet in het buitenland. De nieuwe applicaties (zoals Layar en andere Geo-apps) zijn of nog onbekend of worden nauwelijks gebruikt. De vakantieganger gebruikt nog niet de volledige mogelijkheden van zijn/haar mobiel.

Conclusie

Het lijkt dat de consument kiest voor betrouwbaarheid, gebruiksgemak en prijs bij de keuze van hun communicatie middel waaraan veel ‘oudere’ communicatie middelen beter blijken te voldoen en de ‘nieuwere’ daarbij net een brug te ver zijn. Dit zeker doordat nu nog het internet gebruik in het buitenland via de mobiele telefoon erg duur is en de meeste nieuwe mobiele applicaties een internet verbinding nodig hebben. Mobiele applicaties voor gebruik op reis zijn duidelijk nu nog slechts een gadget voor de “innovators” en er zullen nog veel hobbels genomen moeten worden om het grote publiek voor zich te winnen…


gerelateerde blogs met thumbnail

"Mobiele applicaties voor gebruik op reis zijn duidelijk nu nog slechts een gadget voor de “innovators” en er zullen nog veel hobbels genomen moeten worden om het grote publiek voor zich te winnen…"

Dit kan ik alleen maar beamen..
Vorige maand vertrok ik naar India en besloot uiteindelijk mijn htc touch 3g maar thuis te laten. Ik heb immers al eens een keertje een gepeperde rekening van 180 euro mogen betalen, omdat er applicaties 'automatisch' verbinding met het internet maakten. Natuurlijk moest ik toen een abonnement hebben :/