Meer Twitter volgers krijgen (deel 2)

Het lijkt erop dat iedereen op dit moment bezig is om zo veel mogelijk volgers te krijgen op Twitter. In navolging van Hyves gebeurt dit meestal op een zeer oppervlakkige manier; de volger (follower) en de gevolgde (followee) hebben weinig tot niets 'in common'.

Wat heb je dan aan deze volgers?? Weg ermee!Dezelfde passie

Veel beter is het om volgers te krijgen die dezelfde passie hebben als jij en/of in dezelfde business zitten als jouw bedrijf. Door deze groep jouw Twitter te laten volgen, krijg je veel meer waarde terug (informatie, kennis, verkoop producten, etc.).

Volgsysteem

Veel Twitter-gebruikers hebben automatisch een volgsysteem ingezet. Doordat jouw tweet bepaalde woorden bevat, zullen deze Twitteraars jou automatisch gaan volgen. Welke woorden dit zijn, kun je moeilijk achterhalen. Vaak zijn dit wel Engelse termen, die vaak gevolgd worden door Amerikaanse Twitter-gebruikers.

Heb je hier eigenlijk wel iets aan? Deze Twitteraars zullen over het algemeen jouw tweets niet begrijpen. Weinig waardevol dus als je een business wilt opbouwen of kennis wil delen.

Wat zoek je eigenlijk?

Waar ben je eigenlijk naar op zoek? Je zoekt Twitteraars die dezelfde passie hebben als jij en -als je een eigen business hebt- ook je producten aan kunt verkopen. Elke tweet die je schrijft, zou door zo veel mogelijk volgers gelezen en ook daadwerkelijk interessant gevonden moeten worden. Dan voeg je pas waarde toe aan de Twitter-community.

Hoe doe je dit?

Acties:

 • maak een interessant profiel aan op Twitter.
  Als bezoekers op jouw Twitter-account komen, moeten ze in één oogopslag weten of het interessant is om jou te volgen. Heb je een website of een blog, dan plaats je deze in de More Info URL (Twitter Settings)
 • je moet je doelgroep zien te vinden.
  Vaak zijn deze Twitteraars al volgers van belangrijke personen (gurus) en/of bedrijven die dezelfde passie hebben als jij en/of dezelfde productenrange verkopen. Deze groep van aanhangers vormt jouw jachtgebied!
 • zoek deze personen en/of bedrijven op en open de lijst van volgers (bijv. Volgers zzziggyman) en
 • bekijk alle volgers.
 • Analyseer of een volger interessant is voor jou om te volgen.
 • Is dit het geval, dan volg je deze persoon
Grote kans dat de andere persoon jou gaat volgen, omdat
 • je dezelfde passie deelt en
 • iemand iets terug wil doen
  jij volgt hem/haar namelijk: psychologie!
Added value
Daarna komt het allerbelangrijkste: schrijf waardevolle tweets. De tijd dat je alleen maar vertelde, wat je aan het doen bent is voorbij. Kennisdeling en informatieuitwisseling zijn op dit moment de belangrijkste pijlers van Twitter.


gerelateerde blogs met thumbnail

Extra tip: Ga naar de weblogs uit je vakgebied. Log dan in op Twitter Remote en voeg de personen toe dit op de website aanwezig zijn na het lezen van het profiel. En als je jezelf toont in deze lijst krijg je ook weer volgers uit hetzelfde vakgebied. Succes!

Wat ik persoonlijk doe, is jammer genoeg, de oppervlakkige manier.

Bij mij zit er echter een strategie achter!! (het is wel niet erg netjes maar kom :p)

Eerst zet je in je profile pic een fotootje van een lekkere meid in bikini :) Daarna follow je zoveel mogelijk mensen die JOUW dan ook gaan followen..

Wanneer je genoeg followers hebt, delete je al diegenen die JIJ volgt, op een tiental personen na.

Nu pas je je twitter profiel aan en stel je jezelf voor als een BN (bekende nederlander) of een engelse zanger of weet ik veel..

Zo werk je een aantal weken aan een stuk door, totdat je enkele (tien)duizenden followers hebt.

Ik kan je garanderen dat het leuk is wanneer je na je werk thuis komt en ziet dat je er weer 237 nieuwe followers bij hebt ^^

@autoverzekering Wat heb je dan precies aan die volgers die je niet echt volgen??
De beschreven methode van gericht mensen volgen en die je dan wellicht terugvolgen werkt prima!
Geef je account op bij de sites: wefollow.com en tweetfind.com Dit zijn zoekmachines speciaal voor Twitter. Vermelding is gratis en je kiest zelf je trefwoorden!
Als laatste kan je meedoen met volgprogramma's - Deze leveren veel "untargeted" volgers op, maar in grote getale, en er zal heus een deel overblijven dat écht geïntereseerd is. Ga dan naar twiends.com of follo.org
Voor mijn (Engelstalige) Twitter account werkt dit erg goed: @CashInfo_org Ik ben nu bijna twee weken bezig volgens deze methode, en ben van 60 naar 1200 volgers gegaan!

Een goedkope manier om meer volgers te krijgen vind je ook op onze website http://www.ikwilmeervolgers.nl

Hmm ik vind het wel een goed idee. Meer volgers op mijn account, dus meer naamsbekendheid en meer bezoeken op mijn site. Misschien later meer sales. Ik ben geen expert dus ik laat het nu door de jongens van Twittervolger.nl regelen. Doen goede zaken want ze geven je advies over je zoekwoorden. En ze zijn spam beveiligd, want daar was ik bang voor dat mijn account geblockt werd ofzo omdat ik ineens zoveel volg. Aanrader dus dat twittervolgers.nl

Twittervolger.nl bedoel ik dus..

Al die programma's werken niet. Je moet een doordachte strategie hebben. Wij implementeren deze dagelijks voor onze klanten. En dat werkt! Je wilt immers bereik opbouwen en niet alleen volgers.

Er is tegenwoordig ook software beschikbaar waarmee je heel gemakkelijk Twitter gebruikers kunt volgen! Een must in mijn ogen voor ieder serieuze Twitter gebruiker.