Locale op je Android

Een van de upcoming apps op je Android telefoon is: Locale. Met Locale kun je afhankelijk van baterijinhoud, de tijd, datum, locatie (GPS is niet per se nodig) en/of soort contact (met welke persoon) events instellen op je telefoon. Een event kan zijn:

  • mededeling op scherm
  • uitzetten van wifi, netwerk en/of bluetooth
  • uitzetten/aanzetten van ringtone als je op een bepaalde locatie bent (bijv. op school zet je de mobiel standaard op geen ringtone, alleen maar trillen)
  • een Tweet plaatsen op twitter
  • etc.
Tweede plaats
Vorig jaar is Locale als tweede geƫindigd in de Google Android content en veel 3rd parties hebben ook nog add-ons geschreven en zijn beschikbaar in de Google Market. Meestal dien je deze add-ons te kopen voor nog minder dan een dollar; de Twitter add-on is trouwens gratis!

Een video zegt alles:


Twitter
Zoals je merkt gebruik ik Locale ook om aan te geven wanneer ik op mijn werk en thuis arriveer. Zie Twitter.


gerelateerde blogs met thumbnail

Volgens mij ben je dan wel een dagje of twee zoet om alles in te stellen zoals je het graag zou willen..

Wat is dat nu toch eigenlijk vandaag de dag? Tegenwoordig moet alles maar automatisch gaan. Terwijl je er met een beetje gezond boerenverstand ook wel komt. Maar goed, we moeten meegaan met onze tijd waarschijnlijk :)

Wat me op jouw blogpost niet direct duidelijk was, Erwin, is de vele voordelen die Locale biedt. Dus ben ik eens verder gaan kijken op de site van locale en ik moet toegeven, het is wel een innovatief dingetje.

Ik moest ook wel grinniken bij de quote: "You mean I can have a naughty wallpaper on my phone when I'm at home, and it'll change to a pretty landscape when I'm at work?!"

Al bij al niet echt mijn smaak, maar proficiat voor diegene die erachter zit.