Google Wave is dood

Na drie maanden kun je eigenlijk al stellen dat Google Wave dood is. Niet permanent (gelukkig), maar je kunt stellen dat Google Wave een zachte Bèta dood (Bèta death) is gestorven. Ik merk aan mezelf dat ik al een maand niet meer op Google Wave geweest ben; van anderen hoor ik hetzelfde bericht. Hoe nu verder?

Nog niet uitontwikkeld

Natuurlijk is Google Wave nog niet het product wat het zou moeten zijn. Natuurlijk is het concept briljant. Natuurlijk is de hype te groot geweest en volgt een even grote deceptie. Natuurlijk zaten er nog te veel bugs in en is er geen goede handleiding voorhanden. Ook waren bepaalde technische oplossingen niet geschikt om uit te rollen naar een groot publiek. Het wordt tijd om de volgende stap te gaan zetten en op z'n minst de alpha-versie uit te rollen. Integratie met Google Chrome en uiteindelijk met Google Chrome OS zijn hopelijk een onderdeel van de strategie van Google voor 2010.

Wanneer komt de wederopstanding??


gerelateerde blogs met thumbnail

Dood nog niet.
Punt zit 'em in de beperkte userbase die er nog gebruik van kan maken en onbekendheid wat er mee kan.
Zelf voorzie ik wel mogelijkheden in het produkt Google Wave. Vooral op samenwerkingsgebied tussen gebruikers. Maar ook de widgets moeten qua aantallen meer.
Vraag me wel af of de integratie met Android verbetering gaat brengen

Marijn

gravatar

Zo ver ik weet gaat Google ook nog flink sleutelen aan Google Wave en wordt het onderdeel van waarschijnlijk Google Apps. Het moet inderdaad geintegreerd gaan worden!

wat speelt is dat google zelf nogal zwijgt, dat geeft minder drive om erbij te blijven

Als ik zo eens rondvraag in mijn vriendenkring naar Google Wave, dan zeggen 8 op de 10 hier nog nooit van gehoord te hebben..

Het grote probleem is dus inderdaad de beperkte userbase.. Volgens mij heeft google echter genoeg manieren om dit op te lossen, zoals bijvoorbeeld chrome os.

Geef het nog wat tijd :)