Eerste pagina Google

Om op de eerste pagina te komen van Google's zoekresultaten is een enorme uitdaging. Zeker als je in een druk segment moet concurreren. Hoe kun je ervoor zorgen dat je pagina toch op de eerste pagina van Google komt?

Er is helaas (of misschien wel gelukkig) geen formule om dit te bereiken. Wel kun je de kans aanzienlijk te vergroten door op een goede manier Search Engine Optimization (=SEO) toe te passen en goede content te schrijven.

Keywords zoeken

Achterhaal op welke manier mensen die een zoekmachine gebruiken jouw pagina zouden moeten gaan vinden. Maak 5 tot 10 zoekopdrachten van twee of meer woorden; neem hier gerust een half uur de tijd voor. Probeer ook eens op Google.com welke zoekresultaten in de top 10 staan, als je met een specifieke zoekopdracht gaat zoeken. Kijk op deze gevonden pagina's welke termen worden gebruikt; deze kun je misschien toevoegen aan de lijst.

Als je denkt dat je aan één woord genoeg hebt, dan is je niche market dusdanig klein dat je gemakkelijk de een Google toppositie kunt halen. De meeste winst valt te behalen in wat langere zoekopdrachten. Ik heb een -korte- lijst gemaakt voor deze post:
 • top 10 resultaten Google
 • Google Toppositie
 • Google Top 10
 • eerste pagina Google
 • bovenaan Google
Zoals je merkt verwerk ik deze zoekopdrachten in mijn post. Om bovenaan Google te komen, zul je hiermee veel winst kunnen behalen.

Nu begint het echte werk. Er zijn twee belangrijke aandachtspunten, waarmee je een Top 10 resultaat in Google kunt halen: Off Page en On Page parameters. Voor extra detailinfo kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief; je ontvangt dan automatisch een link naar de PDF "SEO is SIMPEL".

On Page

On Page parameters heb je zelf in de hand. Dit zijn zaken die je kunt aanpassen op je webpagina om uiteindelijk een top 10 positie te kunnen behalen. De volgende zaken zijn zeer belangrijk:
 • Vindbaar
  Dit lijkt een logische stap, maar wordt vaak vergeten. Meld je webpagina aan bij een Social Site (Ekudos, NuJij.nl, etc.) en je webpagina zal binnen een dag gevonden worden.
 • HTML
  De HTML van je pagina moet solide zijn.
 • Titel
  De titel moet één van de zoekopdrachten bevatten die je zelf hebt verzonnen. De titel wordt steeds belangrijker voor Google. Probeer de beste zoekopdracht hier te plaatsen met de meeste kans op een hoge ranking.
 • URL
  Vaak nog vergeten. Ook hier moeten termen voorkomen die in je eigen verzonnen lijst staan.
 • Content
  Een steeds belangrijke factor is content. De content moet aansluiten bij de titel én URL en bepaalt voor een groot deel of je uiteindelijk op de eerste pagina van Google terechtkomt. Probeer geen vreemde content te schrijven om te voldoen aan zo veel mogelijk keywords; kwaliteit van content staat voorop. Doe je dit niet, dan zul je niet in de Google Top 10 komen te staan.
  Probeer met h1- en h2-tags te werken. Zet in h1 en h2 wederom een item uit de lijst of meerdere kernwoorden.

Off Page

Dit zijn de parameters waarover je minder controle hebt. Met de OffPage-parameters zal Google het vertrouwen in je content mee meten. Hoe hoger je op deze lijst, hoe sneller je bovenaan Google kan komen staan. De volgende zaken kunnen we onderkennen:
 • Domeinnaam
  Als je een eigen domeinnaam hebt, zal Google dit sneller vertrouwen. Ook de leeftijd van het domein is een parameter. Pagerank was vroeger een identicatie van het vertrouwen in je website.
 • Backlinks, backlinks en nog meer backlinks
  Door meer backlinks naar je domein te verzamelen, zul je ook hoger worden geranked. Nog beter: als deze backlinks verwijzen naar de pagina waarmee je hoog in Google geranked wil worden.
  Vroeger kon je dit snel bewerkstelligen door linkfarms in te zetten; tegenwoordig is dit hard werken en een lange adem hebben. Heb je meerdere domeinen tot je beschikking, dan kun je wel zelf wat backlinks plaatsen.
  Ook het geven van commentaar op fora en weblogs kan een uitkomst zijn. Let er dan wel op dat je link geen NoFollow-link wordt; deze worden minder hoog gewaardeerd.
 • Teksten in backlinks
  Het is ook mogelijk om op je eigen site backlinks te maken naar de pagina, waarvan je deze hoog in de Google's zoekresultaten wilt zien terugkomen. De teksten die in de link staan, tellen namelijk ook zwaar mee in de zoekresultaten.
  Probeer dus zoektermen uit bovenstaande lijst in een link te plaatsen. Dus niet: Lees verder, maar Top 10 resultaten Google.
  Probeer backlinks uit te wisselen en let erop dat de teksten in de link één van de zoektermen uit de lijst is.
Kijk ook eens naar de goede en slechte SEO-oplossingen. Op deze site staat een totaaloverzicht van alle factoren die meespelen en de mate van invloed (goed of slecht) deze factoren hebben.

Competitie

Om hoog in Google's zoekresultaten te komen staan, kun je ook naar de concurrentie kijken. Welke truuks gebruiken zij, op welke zoektermen worden zij gevonden, etc?

Met goede tools (zoals Market Samurai) kun je zien waar je mogelijkheden liggen om een concurrent van de troon te steken. Het is niet per se nodig om de eerste positie te bemachtigen. Wel is een het belangrijk om op de eerste pagina van Google terecht te komen, aangezien minder dan 5% van de mensen doorklikt naar pagina 2. De oplossing voor een Google Toppositie is verscholen bij de concurrentie! Gebruik deze informatie.

Top 10 resultaat

Ook kun je een bureau inschakelen die een top 10 resultaat voor je regelt. Echter, de ervaringen hiermee zijn niet altijd goed. De resultaten zijn meestal korte tijd aanwezig en de kans loop je dat Black Hat SEO is gebruikt om het resultaat te bereiken. Komt Google hierachter, dan kun je zelfs een ban krijgen.
Om op de eerste pagina van Google te kunnen komen, zul je hard moeten werken aan je Off Page- en On Page-parameters en natuurlijk het optimaliseren van je content.

NB:
Ik ben benieuwd of deze pagina in de top 10 van Google (eerste pagina) terechtkomt??


gerelateerde blogs met thumbnail
gravatar

Deze pagina staat al binnen een uur in de top 10 van Google via Eerste pagina Google.

Dit gebeurt wel vaker bij mijn blog. Deze resultaten verdwijnen meestal na een dag of 2. Reden hiervoor is dat actualiteit (real-time web) ook een belangrijke paramater is voor Google en dus zeker voor Weblogs die bijna dagelijks publiceren.

Hoe heb je dan gezocht in google? Met welke trefwoorden, vond je jezelf zosnel....

Ik denk "Eerste pagina Google". Er staat nota bene een link naar de resultaten...?

gravatar

Inderdaad "eerste pagina google".

gravatar

Een half jaar later sta ik keurig op de vijfde plaats; mijn strategie heeft gewerkt!

Had woensdagavond een artikeltje geschreven over het afsluiten van een online autoverzekering, te vinden op

http://www.auto-accessoires.be/online-autoverzekering-afsluiten

Nu was ik toch inderdaad eens benieuwd hoe hoog ik op competitieve keywords zou ranken zoals "autoverzekering afsluiten" en "online autoverzekering afsluiten".

Daarom besloot ik om toch wel een tweetal uur te spenderen aan een kwalitatieve content en een degelijke SEO laag eroverheen --> INVESTMENT

We zijn nu vrijdag, en ik zie dat ik op de vierde plaats sta in google.be voor "online autoverzekering afsluiten", op de zevende plaats voor "autoverzekering afsluiten online" en op de tiende plaats voor "autoverzekering afsluiten" --> RETURN

Ben curieus of ik op termijn zou kunnen ranken voor "autoverzekering" :/

Heb het met de keywords "gesloten aanhangwagen" ook eens geprobeerd..

Je start altijd wel hoog, maar na een tijdje zak je terug naar beneden. Is dat dan wnr de zogenaamde honymoon period over is?

gravatar

Dat komt ook omdat de linksnelheid te laag is (zie ook boek TURBO SEO)

gravatar

Nu al op de tweede plaats :-)

Ik zou ook wel op de eerste pagina willen staan maar dat lukt niet echt :( Wel een goede post btw
mijn site:
snel veel geld verdienen