BSOD

Al weken had ik kleine probleempjes met mijn laptop; af en toe een BSOD (Blue Screen of Death), netwerk viel uit, etc. Vrijdagavond eens de harde schijf gedefragmenteerd. Zaterdagochtend was het niet meer mogelijk om mijn laptop op te starten en na een Windows repair krijg ik wederom een BSOD na het opstarten. De melding die ik krijg op dit scherm geeft mij weinig houvast en op Internet valt er weinig concreets te vinden. Tijd voor een nieuwe laptop of toch maar weer een complete herinstallatie. Beide opties prefereer ik niet: wederom 20 uur nodig om alle software te installeren en alles opnieuw in te richten. Misschien is het tijd voor een NetBook en ga ik alles online doen.
BILL-GATES-bsod.jpg


gerelateerde blogs met thumbnail

zoiets kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een instabiele geheugenmodule of harde schijf, wat ook zo kan zijn is dat het probleem softwarematig is, dan is een herinstallatie de oplossing. Je hebt wel veel software dan als dat 20 uur duurt! als ik jou was zou ik in dat geval toch een herinstallatie doen, en dan als je alle software weer op de laptop hebt staan een image maken welke je op een later moment weer uit kan rollen als je weer een installatie nodig hebt. Scheelt toch weer!

ps. andere data kan je zowieso beter op een aparte partitie of losse HDD zetten.