Archives

Gezichtherkenning via Augmented Reality

Nog eventjes en iedereen heeft een Augmented ID. Via gezichtherkenning kan iemand al je sociale informatie ophalen. De Augmented Reaility trend is pas begonnen!!!


Lifehacking tip: E-mail

Zo af en toe is het handig om een tip weg te geven. Op Lifehacking.nl zijn er nog veel meer te vinden.


Per uur
Ik heb mijn outlook ingesteld zodat deze maar 1 keer per uur de mail ophaalt. Interrupties zijn killing en dit type interruptie kun je makkelijk omzeilen. Omzetten dus...


Twitter zet zoeken centraal

Het is nog bijna niemand opgevallen, maar Twitter heeft een redesign van haar homepage achter de rug. Niet schokkend, maar wel wordt duidelijk dat Search een belangrijkere rol heeft gekregen. Indien je niet bent ingelogd, kun je op de homepage zoeken op Tweeds.

Competentie
Dit betekent dat Twitter nu ook heeft ingezien dat zoeken op actuele informatie één van haar basis-competentie is en hier goed in zal/kan gaan scoren.

Velen van ons dachten een paar jaar geleden dat we met één zoekmachine (Google) zouden eindigen, maar de werkelijkheid is totaal anders.

Complementair
Voor specifieke vragen, zullen we een specifieke zoekmachine gebruiken. WolframAlpha, Bing, Twitter en Google zijn complementair aan het worden!


Self-service via telefonie

Heb je net de online versie van een self-service opgeleverd, krijg je de vraag of dezelfde self-service ook via het kanaal Telefonie wordt aangeboden.

Tja, dat wordt weer lastig...weer opnieuw een project opzetten en de functionaliteit opnieuw bouwen. En dan loop je ook nog tegen dubbel onderhoud aan: als de online-kant verandert, moet je de telefonie-kant ook aanpassen. Lastig!

Niet dus!
Gisteren heb ik een presentatie gekregen van DialogsUnlimited over de mogelijkheden van telefonie en spraakherkenning. Tijdens deze presentatie werd via een demo duidelijk dat met ImmediateDialogs een schil over de webapplicatie gelegd kan worden. Hun software praat als het ware tegen de webpagina('s) aan. Qua concept lijkt het een beetje op het ouderwetse screen-scraping.

Configureren
Binnen een dag is het mogelijk om dezelfde functionaliteit ook via het kanaal Telefonie aan te bieden. Dit is echt ongelooflijk snel. Wel maak je dan nog gebruik van Text2Speech-technologie, waarbij de stem redelijk klinkt.

Dit kun je nog verbeteren door zelf opnames (WAV) te maken en deze te koppelen aan de te spreken teksten. Hiermee lever je een hele mooie oplossing aan voor de consument die niet via het web kan communiceren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de mensen die in de auto zitten en willen weten hoe laat hun vliegtuig vertrekt en geen toegang hebben tot Internet.

Computers
Praten tegen computers is in Nederland nog niet geaccepteerd. In de USA is dit daarentegen zeer normaal en de verwachting is dat de komende 2 jaar ook in Nederland gaat gebeuren.

Self-service via telefonie is na het kanaal Internet het volgende kanaal dat aangeboden gaat worden.


Is bloggen dood?

De laatste 11 jaar heeft het Internet een enorme impact gehad op de wijze waarop wij informatie verkrijgen. Deze versnelling is mooi te zien in deze grafiek:


Duidelijk is dat de rol van de traditionele media helemaal verdwenen is en de verwachting is dat deze binnen 10 jaar nauwelijk gebruikt gaat worden. Traditionele media is:

 • face to face
 • kranten/magazines
 • radio
 • televisie

Moeilijk voor te stellen
Vooral van de laatste twee is het nog moeilijk voor te stellen dat deze media een minimale rol gaan spelen in de informatieuitwisseling. Toch zal de rol worden overgenomen door podcasts en vidcasts.

Blogs dood?
Volgens deze grafiek is de rol van blogs ook bijna uitgespeeld en zal dit worden overgenomen door social networks en social news: op één plek komen al jouw initiatieven te staan op het web en kan iedereen gebruik maken van deze content.

Nieuws verzamelen
Ook leuk om te zien is de verandering van nieuwsgaring. Deze zal niet meer door reporters/verslaggevers gaan geschieden, maar door iedereen. Twitter is hier al onderdeel van, maar dit zal nog grotere vormen gaan aannemen. Ook hier zal een gedeelte van de blogs naar toe verhuizen.

Bron: Where is everyone? Prima weblog over dit fenomeen


Eerder dan GeenStijl: scoop

Afgelopen maandag kwam GeenStijl met het bericht Filekiller NDW na twee weken alweer stuk. De vrijdag hiervoor had ik hierover al bericht. Deze blog ging over het feit dat filegegevens van kleine wegen ook weergegeven zou worden; echter na twee weken is dit experiment al -tijdelijk- stopgezet.

Enorme bezoekersboost
Geenstijl heeft oa. mijn bericht overgenomen en hun eigen bekende commentaar hierop gegeven. Ook in deze tekst staat een link naar mijn website, zodat ik ongeveer 700 extra bezoekers op 1 dag heb ontvangen. Tja...


Evaluatie tracking systeem 4daagse

De afgelopen vier dagen heb ik voor de eerste keer de 4daagse van Nijmegen gelopen en -jawel- zelfs uitgelopen. De laatste 15 km. zijn het zwaarst: erg pijnlijke voeten.


GSM tracking
In mijn weblog Acht dagen voor de 4daagse sprak ik mijn twijfels over het nut van het tracking systeem via je telefoon. Voor 6 euri voor 4 dagen kon iedereen via het web je volgen en zien waar je was en wanneer je verwachte aankomsttijd is.

In de praktijk bleek de actualiteit van de display erg tegen te vallen. Soms duurde het twee uur voordat zichtbaar werd waar een vriend van mij was geweest. De eerste dag duurde het zelfs tot 10 uur voordat het eerste stipje zichtbaar werd.

Experiment
KPN geeft ook aan dat dit een experiment is. Dit riekt een beetje naar de experimenten van vroeger waarbij op nieuwjaarsnacht de eerste drie uur het mogelijk was om gratis te SMS-en. Natuurlijk raakte het netwerk overbezet. Een mooiere performance-test van je netwerk is niet mogelijk; en dat met gratis test-gebruikers.

Met het experiment van Nijmegen hebben ze -volgens mij- hetzelfde betracht: testen van het netwerk en GPS-locatie bepalen. Alleen gebruikten ze niet gratis test-gebruikers, de test-gebruikers betaalden zelfs voor het experiment.

Wat zijn de ervaringen van andere 4daagse-lopers met dit systeem?


Cartoon van je foto maken

Weer een online tool dat extreem gemakkelijk van je foto een cartoon kan maken. Ook andere foto-sjablonen kunnen gekozen worden. Op mijn Twitter heb ik dit ook gebruikt.


Het is tenslotte komkommertijd ;-)


Achtergrond twitter maken

Wil je een mooie achtergrond voor je Twitter maken, dan kun je dit vrij snel, gemakkelijk en gratis doen op Twitbacks. Door het invullen van wat persoonlijke informatie en het kiezen van een sjabloon, wordt automatisch een achtergrond toegevoegd op je Twitter. Handig...


Ben je Digitaal vaardig?

Leuke test om te zien of je je kunt redden op het web. Neem vooral de tijd!

http://www.dqtest.nl/


Komt HTML5 er aan?

Het laatste jaar lees ik regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied van HTML5. HTML4 dateert tenslotte van 1999 en je zou verwachten dat HTML5 er snel aankomt.

2022
Think again! Het duurt nog dik 12 jaar voordat HTML5 beschikbaar komt!

Lees ook:


Databank verkeergegevens al weer dicht

Met veel bombarie aangekondigd:
Minister Eurlings wil de filegegevens ook van de kleinere wegen doorgeven aan de normale TomTom. Hierdoor zou 10% minder files ontstaan. Twee weken later is er al weer een kink in de kabel.

Verborgen nieuws op VID:
De op 6 juli feestelijk door Camiel Eurlings geopende Nationale Databank Wegverkeersgegevens is alweer gesloten. Directeur van het NDW Marja van Strien heeft vandaag laten weten dat het voorlopig niet mogelijk zal zijn gegevens af te nemen. Volgens het NDW is het toeleverende systeem zo instabiel dat het niet mogelijk is de problemen gaandeweg op te lossen.
Een groot deel van het systeem wordt geleverd door CSC. De tijdelijke sluiting is extra pikant omdat het project is genomineerd voor de Computable Awards, een prijs die in oktober wordt toegekend aan bedrijven en personen die zich volgens de Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op het ict-gebied.
Het NDW hoopt vanaf 1 september alsnog verkeersgegevens te kunnen leveren. Dat betekent dat ook de VID niet eerder dan die datum zal kunnen afnemen, al is dat ook afhankelijk van de kwaliteit van de geleverde data van dat moment.
Daar gaat je award!!


Aantal Twitter-volgers belangrijk voor je CV??

Recruiters kijken al op LinkedIn of je netwerk interessant is bij het beoordelen van je CV. In Amerika wordt ook al gekeken naar het aantal volgers dat je via Twitter hebt.Ik ben al trots op bijna 90 -kwalitatieve- volgers via Twitter...


Goed intranet manager boek

Na lang zoeken eindelijk een goed boek gevonden over de vele facetten die je tegenkomt als Intranet Manager: Handboek Intranet. Een aanrader.

Inhoudsopgave:
Deel A: Intranetmanagement
2 Intranet in een notendop
3 Intranet en strategie
4 Contentmanagementsytemen
5 Conceptontwikkeling voor intranet
6 Het managen van een intranet
7 Motiveren van contentleveranciers
8 Zoeken en vinden

Deel B: Toepassingen
9 Interne communicatie met intranet
10 Killer content
11 Het samenwerken via intranet
12 Archiveren
13 Kennismanagement
14 E-HRM en personeelsmanagement
15 E-learning
16 Handboeken en manuals
17 Helpdesk op intranet
18 Medezeggenschap op het net
19 Het intranet bij veranderingstrajecten: katalysator of vuilnisbak?


Irritante bug in IE

Het blijkt dat ik al maanden een vervelende bug op mijn webblog heb voor IE-gebruikers. Bij het laden van een blog (niet de homepage), krijg je een vervelende melding dat IE een bepaalde file niet kan vinden en laat daarna een lege pagina zien.

Na wat zoeken op het web kwam ik er achter dat dit een bekende IE-fout is; zeer hinderlijk. De fout wordt veroorzaakt door een Javascript dat ik gebruikte om gerelateerde artikelen op te halen. Dit javascript gebruikt AddChild en RemoveChild om teksten in te voegen en weg te halen uit bestaande HTML en dit veroorzaakte deze crash.

Mijn excuses...


Microsoft zet tegenaanval in

De oorlog tussen Google en Microsoft laait opnieuw op met de bekendmaking dat Microsoft zijn Office programma online gratis gaat aanbieden. Microsoft gaat daarmee direct de strijd aan met de Google Apps. De gratis-variant geldt alleen voor thuisgebruik.

Online is de toekomst
Duidelijk wordt in ieder geval dat we op weg zijn naar -wederom- thin clients (netbooks); PC's of laptops die veel meer via het web gaan doen in plaats van op de conventiële manier: de -zelf geïnstalleerde- applicatie op de PC zelf.

Ook duidelijk wordt dat de particulier hier baat bij heeft. Applicaties worden gratis aangeboden, PC's en laptops zullen nog goedkoper worden.

Mobiel
Na deze fase staat de weg open om de mobiele markt open te breken. Werken via je mobiel betekent eigenlijk online werken; alles via de browser. De ontwikkelingen die het komend jaar zullen plaatsvinden, gaan het werken op de mobiel een boost geven.


Meestgelezen artikelen in 2e kwartaal

Zo af en toe kijk ik via Google Analytics wat op dit moment populair is op mijn weblog. Via de widget van PostRank (zie rechterkant) heb ik daar een redelijk idee over; probleem hierbij is dat alleen recente weblogs zijn geïndexeerd door PostRank.

What's hot?
In het tweede kwartaal zijn de volgende weblogs het meest gelezen:


Acht dagen voor de 4daagse

Over dik een week ga ik het doen: voor de eerste keer meelopen met de vierdaagse. Natuurlijk heb ik wel een beetje geoefend, maar zoals het afgelopen weekend ging (1e dag 50km, 2e dag 15km) ben ik nog niet helemaal gerust op de afloop. Geen blaren, maar wel een vage pijn bij mijn knie.

Uitlopen doe ik wel, maar heb nog geen idee op welke manier ;-)

Te volgen op het web
Ik heb er ook over nagedacht om me aan te melden bij de KPN, zodat iedereen (ja, al mijn vrienden) mij kunnen volgen op het web. Je kunt dan zien waar ik loop. Voor 6 euri kun je dit met KPN regelen.

Even doordenkend vind ik de meerwaarde hier niet echt groot van. De mensen die mij zouden willen volgen, zullen dit pas eind van de ochtend of begin van de middag gaan doen. Als alles volgens planning verloopt, kom ik tussen 1 en 3 over de finish. Weinig mensen die me dan nog intensief kunnen volgen.


Gebruik Trance Words op je website

Wil je meer verkopen en/of een hogere conversie hebben op je website dan kun je bewust meer gebruiken van Trance Words. Deze woorden zullen een gevoel bij een lezer opwekken die dan op haar manier gekoppeld moet worden aan een product.

Yep. Inderdaad. Weer NLP.

Trance words
Door hetzelfde taalgebruik te gebruiken als de klant kun je een rapport opbouwen. Een rapport heb je met iemand als de klant het gevoel heeft dat jij hem/haar begrijpt. Woorden waar mensen de nadruk op leggen of vaak herhalen zijn zogenaamde trance words. Door deze woorden te gebruiken op bijv. je landingspagina of je advertentie, kun je direct bij iemands bewustzijn en onderbewustzijn inprikken. Dit zijn namelijk de woorden waarmee de klant vertrouwd mee is. Door dezelfde woorden te lezen (of te horen) hebben mensen het gevoel dat je hen begrijpt.

Het blijft natuurlijk erg moeilijk om de Trance Words te bepalen van je klant; je kent ze namelijk niet persoonlijk. Normaliter kun je tijdens een face-to-face gesprek achterhalen wat zijn/haar Trance Words zijn. Deze mogelijkheid heb je op het web niet. Hier volgt een lijst van algemene Trance words. Deze Trance Words activeren een bepaalde emotie in een persoon.

Nederlands

Absoluut. Actie. Verbazend. Goedgekeurd. Aantrekkelijk. Authentiek. Koopje. Mooi. Beter. Groot. Bonus. Kleurrijk. Kolossaal. Volledig. Vertrouwelijk. Controversieel. Volgestopt. Geleverd. Direct. Korting. Gemakkelijk. Onderkend. Enorm. Essentieel. Uitstekend. Opgewonden. Exclusief. Deskundige. Explosief. Buitengewoon. Extreem. Beroemd. Gefascineerd. Fortuin. Vrij. Volledig. Echt. Gift. Gigantisch. De grootste. Gewaarborgd. Nuttig. Het hoogste. Reusachtig. Onmiddellijk. Immens. Beter. Ongelooflijk. Informatief. Leerzaam. Intens. Interessant. Het grootste. Nieuwste. Liberaal. Leven. Beperkt. Liefde. Laagste. Gelukkig. Magisch. Mega. Mirakel. Nieuw. Genoteerd. Vreemd. Opmerkelijk. Gepersonaliseerd. Populair. Krachtig. Praktisch. Professioneel. Voordelig. Overvloedig. Gebleken. Kwaliteit. Snel. Zeldzaam. Verminderd. Opmerkelijk. Betrouwbaar. Openbaring. Revolutionair. Schaars. Geheimen. Beveiligd. Veiligheid. Geselecteerd. Betekenis. Sensationeel. Vereenvoudigd. Aanzienlijk. Speciaal. Vreemd. Sterk. Stevig. Zacht. Succesvol. Superieur. Verrassing. Fantastisch. Getest. Enorm. Onbetwistbaar. Onvoorwaardelijk. Uniek. Onbeperkt. Onvergelijkbaar. Ongebruikelijk. Nuttig. Waardevol. Warm. Rijkdom. Bizar. Prachtig


Engels
Absolutely. Action. Amazing. Approved. Attractive. Authentic. Bargain. Beautiful. Better. Big. Bonus. Colorful. Colossal. Complete. Confidential. Controversial. Crammed. Delivered. Direct. Discount. Easily. Endorsed. Enormous. Essential. Excellent. Exciting. Exclusive. Expert. Explosive. Extraordinary. Extreme. Famous. Fascinating. Fortune. Free. Full. Genuine. Gift. Gigantic. Greatest. Guaranteed. Helpful. Highest. Huge. Immediately. Immense. Improved. Incredible. Informative. Instructive. Intense. Interesting. Largest. Latest. Liberal. Lifetime. Limited. Love. Lowest. Lucky. Magic. Mega. Miracle. New. Noted. Odd. Outstanding. Personalized. Popular. Powerful. Practical. Professional. Profitable. Profusely. Proven. Quality. Quickly. Rare. Reduced. Remarkable. Reliable. Revealing. Revolutionary. Scarce. Secrets. Secure. Security. Selected. Sense. Sensational. Simplified. Sizable. Special. Strange. Strong. Sturdy. Suave. Succesful. Superior. Suprise. Terrific. Tested. Tremendous. Undeniably. Unconditional. Unique. Unlimited. Unparalleled. Unusual. Useful. Valuable. Warm. Wealth. Weird. Wonderful
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen?
8hcm6sf2yg


Google dropt kernbom van chroom op Microsoft

En opeens is daar een OS van Google: Chrome OS.

Dit nieuwsfeitje betekent een frontale aanval op Microsoft; de OS-wereld gaat veranderen...

Stephen Arnold
Ik lees regelmatig het weblog van Stephen Arnold over de nieuwe ontwikkelingen van Search. Ook gaf Arnolf vorig jaar al in een seminar aan, dat Google veel verder zal gaan dan alleen maar het bieden van een zoekmachine. Ik heb zelfs al in september geschreven dat Google met een nieuw OS zal komen. Voor mij was deze stap dan geen verrassing, wel het tijdstip; ik had deze eind van het jaar verwacht.

Tweede helft 2010
Chrome OS zal pas over een jaar uitkomen en nu al hebben bijna al grote computermerken aangegeven mee te werken met dit OS (behalve DELL). Wat kan er nog mis gaan met het afwerpen van deze kernbom?

Een sterk punt van Chrome OS is dat deze OpenSource is. Hoe kan/gaat Microsoft zich hiertegen wapenen?

Linux Kernel
Chrome OS zal niet meer zijn dan de browser Chrome die draait op een Linux Kernel. Een lichtgewicht dus. De huidige OS zijn niet ontwikkeld vanuit het oogpunt van web en dit zal door Google gebruikt worden om haar voordeel mee te halen. Een mooie zinsnede uit Techcrunch:

"What Google is doing is not recreating a new kind of OS, they’re creating the best way to not need one at all."
Windows 7
Windows 7 schijnt ook zeer goed te kunnen draaien op netbooks. Aangezien Windows 7 in oktober uitkomt, zal het me niet verbazen als Google haar Chrome OS code vrij zal geven rond deze periode, zodat ontwikkelaars hier al mee kunnen stoeien. Dan zal hetzelfde scenario in werking treden als anderhalve maand geleden. De pers-presentatie over Windows 7 werd een week uitgesteld, omdat Google een paar uur eerder met het bericht over Google Wave naar buiten kwam.

"More shoes to drop"
Stephen Arnold geeft aan dat Google de komende tijd met nog meer 'verrassingen' zal komen. Een tweede nucleaire aanval zal zich richten op de database-wereld (ORACLE en IBM). Logische gedachte is dat dit ook via het Web en Chrome OS zal gaan verlopen.

Ballast weggooien dus! Overstappen naar de netbooks!


Gebruik NLP op je website

Wat is NLP?
NLP betekent Neuro Linguistic Programming, een vorm van hypnose dat gebaseerd is op verborgen, subliminaal overtuigende (persuasive) taalpatronen (gesproken of geschreven). NLP kan gebruikt worden om indirect, zonder dat hij of zij het in de gaten heeft, iemands onderbewuste en de manier van beslissingen nemen, te beïnvloeden. Dit klinkt nogal heftig, maar dit is dagelijkse kost voor marketeers.

Illegaal
Er is niets illegaals aan het gebruik van NLP om je product te verkopen. Eigenlijk gebruiken de meeste grote bedrijven in de wereld deze technieken om hun producten wereldwijd te verkopen of ergens anders waar persuasieve taal belangrijk is. Deze bedrijven hebben goede psychologen, psychiaters en hypnotiseurs op hun marketing afdeling werken. Als je deze technieken leert kennen ben je zelf ook meer bewust hoe marketeers hun boodschap verkopen.

Deze technieken kun je ook op marktplaats (of eBay) gebruiken, op je landingpagina waar je je product verkoopt en zelfs in het dagelijks leven waar persuasieve gesprekken het verschil kunnen maken: sales, je sociaal leven, je liefdes leven, op school, overal waar communicatie belangrijk is.

Wat wil iemand weten?
Jezelf afvragen wat iemand wil weten als ze op je site komen is ontzettend belangrijk. Vragen die je kunt stellen zijn:

 • Wat willen ze?
 • Wat vinden ze mooi?
 • Wat denken ze dat ze nodig hebben?
 • Wat denkt de klant dat ze verdiend hebben?
 • Wat hebben ze in het verleden gehad wat ze nog een keer willen hebben?
 • Wat hebben ze in het verleden gehad wat ze absoluut willen voorkomen?
 • Waar zijn ze bang voor?
 • Wat maakt ze blij?
 • Wat maakt de klant verdrietig?
 • Etc.

Dit zijn de vragen waar een klant antwoord op wilt hebben en de antwoorden dienen dan ook op je website te vinden zijn. Hierdoor kan de klant de volgende stap nemen in het sales-proces (op weg naar de daadwerkelijk koop van je product).


Verhogen van de klantgerichtheid

De meeste bedrijven hebben klantgerichtheid wel in het vizier, maar zijn hier niet continue mee bezig. Toch kan het verhogen van de klantgerichtheid de omzet van je online product enorm verbeteren.

Werkproces naar klantproces
Vaak zijn websites in het geheel afgestemd op de interne werkprocessen van een bedrijf. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, maar beter is om je interne werkprocessen aan te passen aan de klantprocessen. In ieder geval moet de klant geen last hebben van deze interne werkprocessen.

Personas
Een persona is een denkbeeldig figuur, met foto en karakteristieken, zoals leeftijd, gezinssituatie, begrip van Internet, wat voor type klant, etc. Maak drie tot vier van deze personas en probeer de website zo in te richten dat deze is afgestemd op deze klanten.

Aansluiting op interne werkprocessen
Natuurlijk moeten de klantprocessen aansluiten op de werkprocessen. In het begin zal dit wat aanpassing vragen. Daarna is het zaak de interne werkprocessen aan te passen aan de nieuwe situatie.

Wil je meer weten over het verhogen van klantgerichtheid, dan kun je je bijvoorbeeld abonneren op de nieuwsbrief van Klant2Top.


OpenX Ad Server

Als je voor meerdere websites de type advertenties wilt beheren, wordt dit al vrij snel lastig als ook andere adverteerders mee gaan doen. Ook als je zelf meerdere type ads wilt toevoegen (adsense, affiliates, etc.) aan je website, kost dit normaliter in verhouding veel werk.


OpenX
OpenX zorgt er voor dat dit integraal geregeld kan worden. Je kunt zelfs het aantal verschijningen, randomizers, etc. bepalen. Ideaal voor iedereen die een stap verder wilt zetten in het tonen van ads.

Gratis?!!
Het mooie van dit product is dat het zelfs gratis is tot (geloof ik) 1 miljoen pageviews per maand. Mijn weblog haalt dit net niet ;-)

Introductievideo

Getting Started with OpenX from OpenX Limited on Vimeo.


YouTellMe gaat ook over op Augmented Reality

De vergelijkingssite YouTellMe biedt nu ook Augmented Reality op haar site. Hiermee kan met een webcam producten tevoorschijn getoverd worden.


Leuke gadget
Het is een leuke gadget op deze site, maar zal klanten niet overtuigen om tot koop van een product over te gaan. Iedereen weet hoe een iPhone eruit ziet of een LCD-tv.Usability vs. simplicity

Usability is het zo makkelijk mogelijk maken voor de gebruiker om een systeem (of een website) te gebruiken.


Wil je iets simpeler maken dan krijg je te maken met de volgende vier mogelijkheden:
 • Verwijder mogelijkheden
 • Verberg mogelijkheden
 • Groepeer mogelijkheden
 • Plaats mogelijkheden op een andere plaats
Simpel wordt moeilijker
Probleem is dat door het versimpelen van de gebruikersinterface, de implementatie (bijv. het programmeerwerk) lastiger wordt.