Wat is Blogmarketing?

Blogmarketing is de term die wordt gebruikt om te beschrijven hoe internet marketing via web blogs kan plaatsvinden. Deze blogs verschillen van corporate websites, omdat ze dagelijks of wekelijks een blog posten, vaak rond een onderwerp. Bedrijven gebruiken blogs om een dialoog met klanten te creƫren en uit te leggen wat er met hun producten en diensten mogelijk is.

Gebruikersgroep
Veel organisaties gebruiken blogs met hun gebruikersgroep. Deze groep is vanuit het bedrijf gedefinieerd of –nog beter- het is mogelijk je aan te melden via de blog. Via deze blog krijgen gebruikers van het product previews te zien van nieuwe producten of kunnen andere voordelen behalen uit dit ‘lidmaatschap’, zoals kortingen op aanschaf van een nieuw product.


Feedback
Blogs zijn een uitstekende manier om feedback te verzamelen en om te controleren of producten voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Blogs is een next generation marketing tool geworden voor corporate websites die zowel voor de klant als het bedrijf voordelen biedt. Het bedrijf kan op deze manier peilen wat de volgende stap moet zijn in hun product- of serviceportfolio. Hierdoor kunnen kosten en imagoverlies worden vermeden.

De klant voelt zich gewaardeerd en geeft gratis input. De klant voelt zich weer klant en kan ook gebruikt worden om mond-tot-mond reclame in te leiden. De kracht van blogmarketing wordt echter nog te weinig onderkend.


gerelateerde blogs met thumbnail