Betalen in natura

Het is crisistijd. In crisistijd gaan mensen op zoek naar andere middelen om aan producten te komen.

Ruilen
Ruilen is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Op verschillende sites kun je dit gemakkelijk regelen. Ruilen.nl is één van de bekendste.

Alternatieve valuta
Eén stap verder is de introductie van een alternatief valutamiddel. Hiermee kun je valuta mee verdienen door klusjes op te knappen en deze ook weer uitgeven aan klusjes. Het mooie van dit systeem is dat er een intermediair tussen zit: de alternatieve valuta. Hierdoor ontstaan er asynchrone koopacties, waardoor er een micro-economie ontstaat.

Volgens een artikel in de Volkskrant zijn er al 2600 alternatieve ruilmiddelen.

Betalen in natura

Een nieuwe trend is het betalen in natura. Mensen zoeken naar wegen om toch hun badkamer afgerond te krijgen, de tuin te laten doen of andere klusjes in huis af te ronden. Als je geen geld hebt, kun je natuurlijk in natura betalen: een lekker diner koken is dan één van de mogelijkheden. Een andere mogelijkheid is natuurlijk het aanbieden van sex.

Sexmarkt
Ook hier is ondertussen een website voor ontwikkeld die deze personen bij elkaar brengt. Op Sex Markt kun je gratis adverteren in diverse rubrieken zoals Betaling in Natura of SexContact. Ook het reageren op advertenties en ontvangen en versturen van berichten is helemaal gratis.

Ik hoop dat het snel weer beter gaat met de economie!


gerelateerde blogs met thumbnail

Best triest dit. Ik begrijp niet dat mensen hiertoe overgaan, hoe weinig is er dan nog over van je zelfrespect?

Respect
Dat kennen de mensen niet meer
En wat is betalen in natura
Niets is er van waar
alleen maar hoeren die er geld voor willen of je moet een duur betaal nr bellen

Let op mijn woorden
Het gaat nog gestoorder worden